torstai 6. heinäkuuta 2017

Kohti Pamiria

Eilen lähdettiin Dusahbesta kohti Pamir highwayta ensiksi suunnaten Kalai Klumb nimiseen kylään, joka sijaitsee Tadjikistanin ja Afganistanin rajalla, osana GBAO aluetta johon vaaditaan erikoistuvat. Matka kesti lähemmäs 8 tuntia ja matkaa oli 380km. Lisämausteen matkaa toi Shurabad pass (2200mpy) ylitys, jossa oli juuri sattunut iso maanvyöry ja maantie oli auki vain klo 12-13. Tästä syystä johtuen kävimme nopeasti katsomassa Nurekin patoalueen (maailman korkein pato - 300 metriä) ja Hulbukin linnan, joka oli tehty uudestaan alkuperäisen mallin mukaan.







Myöhemmin iltapäivästä saavutimme Afganistanin rajan, josta matka jatkui erittäin mielenkiintoista tietä pitkin Kalai-Klumbiin, missä yövyttiin majatalossa.









Seuraavana aamuna matka jatkui klo 8 kohti Khorogin kaupunkia, joka on GBAO alueen isoin kaupunki. Matka oli jälleen erittäin pitkä (250km, 9 tuntia) ja maastoi alkoi muuttumaan jyrkemmäksi Na tiet vielä huonommiksi. Mutta maisemat olivat todella hienot rajajoen varrella. Illaksi saavuttiin Khorogin kaupunkiin, jossa vietetään pari päivää akklimatisoituessa ennen ylängöalueelle ajoa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti