torstai 13. marraskuuta 2014

Suunniteltu reitti

Reitti

Tein TripLine verkkosivuston avulla matkasta reittikartan, jossa kiinnostuneet voivat katsoa missä päin maapalloa sitä reissataan milloinkin. Matkalle piti myös antaa nimi - ja tällä kertaa kutsun tätä matkaa Koala-matkaksi siitä sattuneesta syystä josko Australiassa Koala-karhun pääsisin näkemään ja kättelemään.

Reittikartta löytyy täältä: Koala-matka. Kartalla pääsee hyppimään kohteesta toiseen < > painikkeiden avulla sekä tietysti zoomailemaan tarkemmin reittiä + tai - painikkeilla. Maanteitse tapahtuvat siirtymät ovat TripLine palvelun piirtämiä - todellinen reitti voi olla sama, sinne päin tai aivan joku muu.

Mikäli olet samoilla mestoilla (esim. täimaassa) talvella käymässä, niin heitä viestillä ja voidaan sopia tapaaminen.

Siirtymät

Kuten kartta antaa ymmärtää kilometrejä tällä matkalla kertyy noin 50000km. Luonnollisesti kun aikaa käytettävissä kolmisen kuukautta en aio polkea tai tallata koko matkaa vaan lennän suurimman osan tuosta kilometri määrästä paikalle kohteeseen, jonka jälkeen siirtymät tapahtuvat jalan, bussilla, vesiteitse tai autolla.

Bussimatkailu pääsen kokeilemaan Singapore-Kuala Lumpur siirtymässä - matka-aika n. 5 tuntia, mutta bussina on sellainen "luxus-bussi" jossa on parikymmentä paikkaa, isot istuimet/sohvat ja tarjoilut. Saas nähdä mitä se on todellisuudessa. Bussimatkailua on myös tiedossa Australian keskipisteessä missä tiedossa on noin 500km matka Alice Springsistä Ayers Rockin (Uluru)

Automatkailua on vuorossa sekä Australiassa että Uudessa Seelannissa. Australiassa vuokraan auton Sydneystä ja ajan sillä pitkin kaakkois- ja etelärannikkoa Melbournen ja Great Ocean Roadin kautta Adelaineen. Tähän olen varannut pari viikkoa. Uudessa Seelannissa ensimmäinen auto vuokrataan Aucklandista ja sillä on tarkoitus ajaa ensin Wellingtoniin (pohjois-saaren eteläinen kohta) jonne jätetään auto - ja siirrytään kolmen tunnin lauttamatkalla eteläiselle saarelle, josta otetaan toinen auto. Tällä toisella autolla sitten ajellaan etelä-saarta ympäriinsä päämääränä Queenstown. Uuden Seelanin osuuteen on varattu kolme viikkoa aikaa.

Laiva/venematkailua on tiedossa myös Ko Samuilla, jossa käyn viereisillä saarilla hyppelemässä - mm. pahamaisella Ko Phanganin saarella, jossa on niitä nuorison full-moon partyjä.

Kambodzassa, Balilla ja Thaimaassa ollaan oikeastaan enemmänkin "paikoillaan" (joku voisi sanoa että lomaillaan) ja täällä tarvittavat siirtymät tehdään sitten enemmän jalan, mopoilla tai takseilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti