lauantai 13. joulukuuta 2014

Balin maaseudulla ja vuoristossa

Tänään teimme kokopäivän reissun Balin keskiosan maaseudulle ja vuoristoon. Tämä matka oltiin sovittu etukäteen paikallisen oppaan kanssa eli kyseessä oli privaattikierros suunnitelmien mukaisesti.

Matkalla näimme hienoja riisiviljelmiä Tegallalangin seudulla, jotka on tehty teransseille eli eri tasoihin. Tämän jälkeen kävimme Gunung Kawi temppelissä, joka on kaivettu vuoren sisään noin tuhat vuotta sitten. Temppeliä varten piti pukeutua sarong lannevaatteeseen sekä vyöhön.

Seuraavana kohteena oli kahvi ja hedelmäplantaasi, jossa pääsi maistelemaan erilaisia kahvi, kaakao ja teejuomia. Kaikista erikoisin kahvi oli Lowek-kahvi, joka on sivittikissan kerran syötyjen kahvipapujen (siis paskana ulos tulleiden papujen jauhatus) erikoiskahvi, joka on myös maailman kalleinta kahvia. Tällä kahvi maksoi 50000 rupiaa, eli noin 3.2 euroa muki - kilohinta Suomessa taitaa olla jotain ihan muuta.

Kahvien jälkeen vuorossa olisi Kintamani vuoristo, ja sen Batur vuori ja samanniminen järvi - täällä söimme lounasta (erittäin huonoa sellaista...). Viimeisenä kohteena oli Tirta Empul Holy Water temppeli, jossa oli lähteitä missä kylpeä - ei kokeiltu.

Riisiviljelmiä teransseilla 
Riisipeltoa ja vihreyttä

Lake Batur

Temppelin pyhäkylpylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti