maanantai 22. joulukuuta 2014

Bushwalk

Bushwalk on aussie käyttämä sanonta vaellukselle asfalttiviidakon ulkopuolella, siis vaikkapa pienenhkö kävelylenkki kaupungin puistoissa tai sitten ihan oikeasti outbackissa (eli erämaassa) tapahtuva vaellus.

Tänään teimme aamupäivästä oman bushwalkin Katoombassa hieman turistialueiden ulkopuolella siten, että laskeuduimme Three Sisters kalliomuodostelmilta 500 metriä alaspäin (siis vertaalitasossa!) ns. Giant Stairway askelmien kautta - näitä askelmia oli 968, ja välillä erittäin jyrkkiä kiviportaita tai teräksisiä portaita pitkin. Itse laskeutuminen kesti noin 15-20 minuuttia. Tämän jälkeen polku muuttui tasaiseksi ja suuntasimme ns. Federal Pathia pitkin kohti Katoomban kuuluisinta nähtävyyttä Scenic World.  Tämän välin (n. 3 km) kävelimme 45 minuutissa, kun ohjeaika taisi olla  1-2 tuntia.  Matka Three Sisteriltä Scenic Worldiin kuljettiin aivan omissa oloissa keskellä australaista sademetsää - mitä nyt välillä isot valkoiset kakadut lensivät yläpuolella tai puihin meitä ihmettelemään, ja välillä nähtiin isoja liskoja. Käärmeitä ei nähty - muutamia hämähäkkejä näkyi aamupuuhissaan.

Itse Scenic World on aikamoinen turistirysä. Se koostuu neljästä nähtävyydestä - maailman jyrkimmästä rautatiestä (kaltevuus 52 astetta), kaapelihissistä, skywaysta ja itse kävelyalueesta Katoomba Creekin pohjalla. Kiersimme kävelyaluetta ympäri erittäin suuria turistilaumoja väistelle, kunnes poistuimme laakson pohjalta rautatiellä... oli muuten aikas jyrkkä nousu.

Giant Stairway

Giant Stairway

Saniaispuu

Vesiputous - Katoomba falls

Päivän päätteeksi kävin shoppailemassa Katoomban keskustassa. Kävin ostamassa aidon kengurun nahasta tehdyn hatun The Hattery kaupasta, jossa oli erittäin hyvä palvelu! Ostin Barmah's Kangaroo Stonewash hatun, joka oli huomattavasti halvempi kuin Sydney keskustan souvernies kaupoissa.

Kyllähän nyt miehellä hattu pitää olla - no nyt on!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti