torstai 25. joulukuuta 2014

Joulupäivä - "90 Mile Beachilla"

Matkamme jatkui kohti länttä Princes Highway (A1) pitkin kohti Bairnsdalea - noin 300km. Matkalla oli enemmän ja vähemmän suoraa tietä eukalyptys puiden ympäröimänä. Onneksi autossa on cruise control. Tiellä oli vähän väliä kylttejä, joissa todettiiin mm. "Tired? Take a powernap" tai "Locked belt or feel the pain", "Better on late, than dead on time". Eipä tuollaisia kylttejä kyllä Suomessa ole näkynyt.

Koska oli joulupäivä lähes kaikki liikkeet olivat kiinni - Lake Entrancesta löytyi eräs avoinna ollut kahvilla, jossa oli hyvä pitää pientä taukoa 200 ajokilometrin jälkeen. Täällä teimme myös pitkän joulupäivän kävelyn läheisellä  90 Mile Beach:lla, joka on siis 90 mailia pitkä rantakaista jossa on vaan hiekkarantaa ja turkoosin värinen meri toisella puolella. Käveltiin noin 3 kilometriä rantaa pitkin kanavalle, josta pääsi itse Lake Entranse  kaupungin satamaan -- ja sitten toiset 3 kilometriä rantakaistaleen toista puolta takaisin.

Lake Entrasesta ajoimme sitten majapaikkaan - Bairnsdalen pikkukaupunkiin  Dalfruin B&B:ssa, jossa ollaan pari yötä ennen matkan jatkumista kohti Melbournea.

Princes Highway

90 Mile Beach

90 Mile Beach

Kova virtaus kanavassa

Lake Entrance kanava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti