tiistai 16. joulukuuta 2014

Kaksi viikkoa - kolme maata

Olemme nyt olleet kaksi viikkoa matkalla, ja nähneet pikaisesti kolme eri maata - Singaporen, Malesian ja Indonesian. Näistä oikeastaan Singapore on nähty "kokonaisuudessaan", mutta Malesiasta vain Kuala Lumpur (sekä matka Singaporesta ja takaisin) sekä Indonesiasta vain Balin saaren etelä- ja keskiosia. -

Hindujumalat otettu kantoon ja soittokunta soittaa - Pura Ulun Danu Temple, Bali


Singapore oli aloituspaikkana oikeastaan hyvä valinta, koska kyseessä on pienehkö suurkaupunki länsivaikutteilla, eikä siellä oikeastaan ollut aasialaista "ukotus" -meninkiä olleskaan. Hyvin helppo maa liikkua ja tutustua. Ruoan suhteen Singaporesta löytyi valinnan varaa - vaikka aika paljon tuntui olevan kiinalaistyyppistä ruokaa tarjolla, erityisesti hawker streeteillä - eli ruokatori/koju myymälöissä.

Kuala Lumpur, ja Malesia - puolestaan alkoi jo hieman muistuttaa sitä mikä kuva oli alunperin Kaakkois-Aasiasta - kuuma, pölyinen ja vähän sekasortoinen meno osittain. Täällä selvästi näki että kyseessä on muslimimaa - ei pelkästään oluen hinnassa, vaan ihan katukuvassa eli miten ihmiset pukeutuivat ja käyttäytyivät. Malesialainen ruoka osoittautui yllättävän hyväksi - vaikkei nyt possua tässä maassa saanutkaan kupuunsa.

Indonesian Balilla vastaan tuli hindulainen kulttuuri, vaikka itse maa onkin muslimivaltio. Kahden suurkaupungin jälkeen kun laskeutui Balin lentokentälle alkoi tuntua siltä, että nyt ollaan tultu paratiisiin - jo lentokenttärakennus huohui sellaista balilaisuutta (lähtöportit olivat balilaisen hindutemppelin porttien tyyliset) mitä olisi ajateltu tämän saaren sisältävän. Onneksi majoituimme viikon ajaksi keski-Balin Ubudin kylään emmekä niinkään "aussien kanariensaarien Las Palmasiin" eli Kuta beachille.

Markkinoilla - banskua myynnissä, Bali

Olimme etukäteen varanneet paikalliselta oppaalta parin päivän Balin saaren kierroksen saaren vuoristoon ja keskiosiin. Nämä kaksi päivää vievät meidät vielä enemmän balilaiseen kulttuuriin, maisemaan ja mielentilaan. Oppaamme oli todella mukava ja pätevä Ketut, jonka kanssa kävimme pitkät keskustelut niin balilaisuudesta, hindulaisuudesta, Suomen ja Indonesian koulutusjärjestelmistä (samanlaiset!), Suomen teollisuudesta (Angry Birds, Kone ja ex-Nokia tunnetaan Suomesta) päätyen suomalaiseen perinteeseen eli saunomiseen ja avantouintiin (ei ollut kuullutkaan tämmöisistä..).

Tämä viikko Balilla on ollut oikeastaan nyt ns. perinteistä lepolomaa, eli ollaan herätty kun on jaksanut, käyty kävelemässä pitkin kylää jatkuva "JäHi" päällä (JäHi - jälkihiki), syöty enemmän kuin hyvin balilaista ja indonesialaista ruokaa sekä vaan oltu tekemättä "yhtikäs mitään".

Huomenna, keskiviikkona, on viimeinen päivä Balilla, jonka jälkeen suuntaamme uudelle mantereelle ja maahan - Australiaan, jossa vietämme seuraavat kolme viikkoa matkaten Australian etelä- ja keskiosia. Ensimmäisenä kohteena on Sydney, jonne lennämme Jetstar yhtiön Boieng 787-8 "dreamliner" koneella.

Valitettavasti Syndystä on tullut hieman ikäviä uutisia erään jihadistin ("Aziz combat fligher") toimista. Toisaalta turvatoimia on nyt kiristetty, joka voi osaltaan "helpottaa tilannetta" mutta toisaalta taas estää kulkemista, jos turistikohteisessa on tiukka vartiointi.

Ai niin - te kaikki, joilla käyntikortissa tai tittelissä lukee MBA! En suosittele tätä jos matkustatte Indonesiaan, tai voitte saada hieman hymyilyä osaksenne. Tämä on oppaan mukaan yleinen termi ns. vahinkoavioliitolle - Married By Accident..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti