sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Koala ja Blue Mountains

Nyt alkoi kahden viikon road-trip Australiassa. Matka kulkee Sydneystä rannikkoa seuraten Melbournen kautta Adelaideniin. Aamusta hain auton Sydney AVISikselta, ja tällä kertaa autoksi tuli Holden Cruze, joka on siis GM:n vastaa Chevrolet Cruze tai Opelin Astra. Hieman aikaa meni taas totttua ajamaan "oikealla" puolella, mutta automaattivaihteet helpottivat huomattavasti ajamista. Oikeastaan vilkkujen ja pyyhkimien viikset ovat päin vastoin, ja usein risteyksissä tuulilasinpyyhkimet pyyhkivät kuivaa lasia..

Tänään ajomatka oli suhteellisen lyhyt - noin 125km - ja se suuntautui Sydneystä länteen kohti Blue Mountains vuoristoja, joka on saanut siitä nimensä että ilma väreilee sinisen sävyissä johtuen eukalyptys puista haihtuvan öljyn vuoksi.

Ensimmäisenä kohteena oli Koala Park, noin 25km Sydneystä. Täällä pääsi sitten ihan oikeasti tapaamaan eläviä koaloita ja kenguruita. Sydneyssähän tapasin kengurun jo ruokalautasella..
Noh - tässä eläinpuistossa oli myös vompatteja, wallabeja, nokkasiilejä, emuja ja paljon erilaisia papukaijoja - sekä dingoja, noita Australian villikoiria.

Seuraavassa on kuvia koaloista -- "söpöysvaroitus"!! Ne todellakin olivat aivan uskomattoman hienon näköisiä ja pehmoisia kun pääsin niitä taputtelemaan ja silittämään.







Koala puiston jälkeen suuntasimme kohti Blue Mountainsia, jossa pysähdyimme aluksi Wentworth Falls vesiputouksilla. Teimme noin tunnin kävelyn vesiputouksille, jonka aikana nähtiin muutamia erittäin kirkkaan värisiä papukaijoja lentelemässä - ovathan ne tämän alueen alkuperäisiä eläimiä.

Blue Mountains national park

Blue Mountains national park

Wethworh Falls
Iltapäivällä saavuimme sitten Katoombaan, joka on Blue Mountains alueen isoin "kaupunki". Täällä ollaan seuraavat kaksi yötä B&B majoituksessa. Majoitus on erittäin persoonallisessa Lurnine House B&B:ssa. Aika jännä kun pihoilla ja puistoissa lentelee isoja valkoisia kakadu papukaijoja - vähän niin  kuin kotona variksia. Nämä vaan ovat huomattavan paljon kovaäänisempiä.

Illalla kävimme vielä katsomassa paikan kuuluisimman nähtävyydet - Blue Mountains vuoristoja ja Three Sisters kivipaasit, jotka tarun mukaan ovat kivettyneitä siskoksia..

Blue Mountains Katoombasta nähtynä



Three Sisters
Huomenna on tarkoitus tarkemmin tutustua Katoomban Jamison Valleyn alueeseen ja Three Sisters kalliomuodostelmiin, sekä Scenic Worldin tarjoamiin köysiratoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti