torstai 18. joulukuuta 2014

Sydney

Tänään aamulla klo 07:30 saavuimme Balilta Australiaan ja Sydney kaupunkiin, joka on minulle uusi manner ja uusi maa (nro 56). Koska kyseessä oli yölento (vaikkakin uudella Jetstarin operoimalla Boieng 787-8 koneella) oli hieman väsynyt olot aamusella kun yli tunti piti jonotella Australian maatulossa ja tullissa - pääsin vielä tullin karanteeniin, koska olin merkinnyt että kengillä oltiin kävelty "maastossa". Eivät sentään desinfoineet kenkiä, kunhan kerroin mistä on kyse ja näytin heille kenkien pohjia.

Saavuimme Sydney keskustan rautatieaseman lähellä olevalle hotelille klo 10 jälkeen, ja saimmekin huoneen heti käyttöön. Tällä kertaa kyse on ns. apartments hotellissa (Meriton), jossa meillä on noin 40 neliö huone, jossa on täydellinen keittiö sekä oleskelutila ja vieläpä pyykinpesukone. Aika luksusta..

Pikaisen aamusuihkun jälkeen suuntasimme suoraan Sydney ydinkeskustaan ja satama-alueelle aamiaisoluelle, jossa meitä tervehti ikoninen Harbour-bridge ja Sydney oopperatalo. Kiersimme aluksi siltaa ympäri, kunnes tulimme Rocks nimiseen kaupunginosaan - täältä löytyi tuttuakan tutumpi Löwenbrauhaus ravintola, eikä valita on ollut vaikea. Parin viikon "riisiruokinnan" (vaikkakin ihan hyvä..) jälkeen Wiener snitzel ja Löwenbrau olut olivat tervetullut vaihtoehto. Lounaan jälkeen aurinkokin alkoi paistamaan ja suuntasimme nyt Sydney oopperatalon ja Royal Gardenin maisemiin. Yritin bongata niitä maailman vaarallisempia myrkkyhämähäkkejä ("Sydney webfunnel spider"), mutta en nähtynyt -- ehkäpä parempi niin.

Hintataso Australiassa on lähes tai jopa ehkäpä enemmän kuin Suomessa - onneksi nyt vanha euro helpottaa hieman ostamista.

Lämpötila on huomattavasti viileämpi kuin Balilla, ehkäpä vain noin +25 astetta auringossa. 

Ohessa kuvia Sydneystä:

Sydney oopperatalo ja se silta


Sydney oopperatalo

Sydney oopperatalo

Harbour bridge, Sydney

Sydney oopperatalo

Suuntasimme loppuiltapäivästä takaisin majoitukseen ja tarkoituksena oli ottaa pienet "päikkärit" - jotka sitten vähän vänähtivät muutaman tunnin uniksi, jonka jälkeen totesimme että ehkäpä on parempi nukkua pois univelkaa ja aikaeroa - jatkamme huomenna Sydney kaupunkiin tutustumista paremmin levänneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti