perjantai 30. tammikuuta 2015

60. matkapäivä - paluu Australiaan

Tänään on matkan 60. matkapäivä, ja vielä (onneksi!!) on jäljellä (vain..) 27 matkapäivää.

Tämän päivän ohjelmassa oli Jetstarin lento Uuden-Seelannin Queenstownista takaisin Australian Sydneyyn. Aiemmat Jetstarin koneet ovat olleet suhteellisen tilavia (2 * A320, 1 * B787), mutta tämän päiväinen yksilö (A320) olikin sitten ihan muuta eli edessä istuvan penkki oli melkein naamassa ja polvet olivat edessä olevan penkin selkänojassa kiinni. Nyt tajusin sen valituksen, miksi Jetstaria niin paljon haukutaan. Se on vähän kuin eurooppalainen Ryanair tai Wizzair. Näillä  molemmilla yhtiöillä kun olen lentänyt kaksi kertaa - ensimmäisen ja viimeisen kerran. Onneksi tukalaa olotilaa kesti vain 2h 45min (hyvä myötätuuli), ja lipuissa oli 10 dollarin voucher, koska lennetään Qantaksen codeshare lennolla. Tällä saikin sitten punaviiniä ja pähkinöitä helpottamaan olotilaa.

Sydney kentällä immigration meni tällä kertaa todella nopeasti, ja tietysti sitä taas jouduttiin karanteeniosaston läpi kun oltiin kävelty kengillä maastossa. Näytettiin kenkiä, ja sitten ohjattiin uuteen jonoon: huume/räjähdetarkistus. Oltiin jonossa ja pieni koira nuuhki kassit (siis matkakassit) - ja tämän jälkeen päästiin sitten virallisesti Australian maaperälle.

Koska huomenna aamulla on aikainen herätys ja lento Qantaksella kohti Bangkokia, niin ollaan myös tälläkin kertaa yötä mainiossa Rydges Sydney Airport hotellissa, josta on jälleen kerran hienot näkymät lentokentän kiitoradalle. Vain kerosiinin tuoksu puuttuu...

Helmikuussa matka jatkuu seuraavasti: ensimmäinen viikko Kambodzassa, seuraavat kaksi viikkoa Thaimaassa Koh Samuin ja Koh Phanganin saarilla ja viimeinen viikko Dubaissa. Eli tiedossa seuraavat kolme viikkoa kaakkois-aasialaista kaaosta, pölyä, hikoilua, kuumuutta, chilin poltetta menen tullen sekä jatkuvaa hymyilyä. Mai pen raiiiii!

Kukkanen, mikä lie..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti