torstai 29. tammikuuta 2015

Arrowtown ja Queenstown

Eilen tehtiin linjuriautolla matka läheiseen Arrowtownin kaupunkiin, joka on kuuluisia kulta-ajan (1800 luvun loppu) tapahtumista, kiinalaisten siirtolaisten asutuksesta sekä itse museo-kaupunkina - se kun on koettu jättää sellaiseksi kuin se oli "hyvinä aikoina". Queenstownin jälkeen Arrowtown tuntui erittäin rauhalliselta ja mukavalta päiväretkikohteelta, ja teimmekin Arrow-jokea pitkin kävelyn leppoisassa maisemissa ennen hyvää pubi-lounasta Arrowtownin The Fork and Tap ravintolassa, maistellen myös erityisen hyviä oluita. Illaksi palattiin aurinkoiseen Queenstowniin, ja Lake Wakatipun rannalle ottamaan kuvia (ks. alla). Queenstownin maisemat muistuttavat hyvin paljon esim. Skotlannin Loch Nessin maisemia. Lake Wakatipun vesi on aivan älyttömän kirkasta ja kylmää. On kuulema puhtaampaa vettä kuin mitä pullovesissä on.

Lake WakatipuArrowtown - ravintola-kahvila

Arrowtown - kiinalaisten "asuntoja"

Arrowriver

Lake Wakatipu


Lake Wakatipu ja The Remarkables vuoret
Tänään käytiin "huiputtamassa" viereinen kukkula - Queenstown Hill Walk way. Menomatka olikin yhtämittaista nousua parin tunnin verran. Onneksi isot douglas-kuuset varjostivat matkaa, kunnes päästiin itse kukkulan huipulle, josta oli hienot näkymät ympäristöön. Alastulo olikin huomattavasti nopeammin tehty.

Tänään pitää viedä tehdä ns. "tsekkausta ja pakkausta" operaatio eli laittaa matkatavarat ns. lentotilaan, koska huomenna on paluu Australiaan (Sydney) vuorokaudeksi ja ylihuomenna sitten pitäisikin olla jo Bangkokissa. Eli neljän "lomapäivän" jälkeen on vuorossa pari ns. lentopäivää, ennen Kaakkois-Aasian tournee II:sta.

Bangkokissa ollaan pari päivää, jossa muuten viimeksi kävin lähes parikymmentä vuotta sitten ("nyt tunsin itseni taas vanhaksi" -lause). Ensi maanantaina suunnataan uuteen maahan eli Kambodzaan (nro: 58)- tarkemmin sanottuna Siem Reapiin ihmettelemään Angkor Wat temppeleitä ja menoa kuudeksi päiväksi, josta on sitten paluu takaisin Thaimaahan ja Koh Samuin saarelle kahdeksi viikoksi "lomalle".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti