perjantai 9. tammikuuta 2015

Auckland

Tämä päivä vietettiin Aucklandissa keskustaan ja erityisesti sen satama-alueeseen (Wynward Quarter) tutustuen. Satama-aluella oli paljon ravintoloita (Auckland Fish Market) ja olutravintoloita - mm. 16 Tun ravintola jossa sain ensin maistella pieniä annoksia oluita ennen kuin aloitti tilamaan juotavaa. Tämmöinen pitäisi saada Suomeenkin.

Aucklandin satamaa
Aucklandin Wynward quatrer
Ship-containereista (konteista) on tehty pieniä info-paikkoja ja kahvioita. Eräässä näköalatasanteella oli tehty muovista juomapulloista hauskoja virityksiä, joissa oli sisällä erinäisiä tekstejä ja kuvia.

Lieneekö tämä malli siitä itärannikon maanjäristyksestä, jossa kaupunkilaisia pyydettiin kirjoittamaan toiveet miten kaupunki pitäisi rakentaa uudestaan ja kontit toimivat vieläkin "tilapäisinä" kauppoina ja ravintoloina.

Kontteja
Muovipullosta tehtyä "taidetta"
llalla käytiin vielä tutustumassa Aucklandin maamerkkiin eli Auckland Sky Toweriin, joka on 328 metriä korkea betonitolpan päällä oleva torni.  Taas kuulema eteläisen pallonpuoliskon korkein rakennus - tai torni. Melbournessakin väittivät samaa.

Tornista olisi ollut mahdollisuus tehdä hyppy kuminauha jalassa (SkyJump) tai sitten vaan kävellä tornin reunalla vaijeriin kytkettynä (SkyWalk). Päädyin olemaan huojuvan tornin sisätiloissa.


Näkymä SkyTowerin ylemmästä näköalatasanteelta

Aucklandin satama-aluetta

Torni kyljellään
Huomenna matka jatkuu siten, että aamusta käyn hakemassa vuokra-auton jolla sitten mennään ympäri Uutta-Seelantia kolmisen viikkoa matka-ohjelman mukaan, mutta päivä kerrallaan suunnitellen aktiviteetit ja actionit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti