sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Hobbiton (Shire) ja Rotoruan punapuumetsät

Tänään aamulla kävimme katsomassa Uuden Seelannin ehkäpä tunnetuinta nähtävyyttä - Taru Sormusten Herrasta ja Hobbit elokuvien kuvauspaikkaa, jossa hobitit asuvat  - Shire tai suomeksi Kontu. Onneksi pääsimme heti aamusta ensimmäisenä kiertämään kuvauspaikkaa, ja tällöin muita ryhmiä ei ollut kuvissa. Kierros kesti kaksi tuntia, jonka aika kierrettiin Shire ja lopuksi päästiin maistamaan oluita Vihreä Lohikäärmeen baariin.

Vaikka en nyt olekaan mitä satu- tai fantasia elokuvien ystävä niin kyllähän tämä paikka kieltämättä oli erittäin hieno. Hobitin asumuksia oli useita kymmeniä - oikeasti ne ovat tyhjiä, vain yhdessä oli sisustus paikoillaan. Green Dragon Inn:ssa tarjottu olut oli hyvää ja beef ale pie maistui erittäin hyvältä kierroksen päätteeksi.

Seuraavassa on kuvia Konnusta.
Hobitin pesäkolo


Hobbiton - vasemmalla näkyvä tammi on valetammi

Hobitin asunto 2


Hobitin asunto 3

Green Dragon Inn ja järvi

Green Dragon Inn sisältä

Silta ja mylly


Iltapäiväksi palasimme Rotoruaan ja kävimme tekemässä noin 6km kävelylenkin läheisessä punapuumetsässä (Redwood Whakarewarewa Forest). Punapuut olivat varmaankin 40-50 metriä korkeita ja juuresta puun halkaisija toista metriä. Lisäksi metsässä oli paljon kauripuita sekä jotain saniaispuita - ainakin ne saniaisilta näyttivät. Vaikka Suomessa olen metsissä paljon kulkenut, niin olihan tämä jotain hieman erilaista metsää.

Punapuita

Saniaismetsää

Seuraavaksi ajoimme Lake Tarawera järvelle katsomaan tulivuorta nimeltään Mt. Tarawera, joka on viimeksi purkautunut vuonna 1886.

Lake Tarawera

Mt. TaraweraEi kommentteja:

Lähetä kommentti