tiistai 27. tammikuuta 2015

Huoltopäivä Queenstownissa

Tänään pidetty ns. huoltopäivä eli "parrat ajetaan ja pyykit pestään" -päivä Queenstownissa, kun sääkin on ollut hieman epävakaa (aamusta sadetta, iltapäivästä pilvistä - lämpötila n. 19 astetta) ja muutenkin kolmen viikon ajon jälkeen on syytä vähän vaan viettää ns. kotipäivää mukavassa Highview Apartments majoituksessa.

Aamusta palautin auton AVISiksen Queenstownin kaupunkipisteeseen, jonka jälkeen kävelyä sateissa Queenstownin pienessä mutta kompaktissa keskustassa. Tämän jälkeen paluu huoneistoon, jossa sitten oli vuorossa vaatteiden pyykkäystä, pankkiasioiden hoitoa, taksin tilaus perjantai-aamuksi,  lounasta ("kanamuna ruokaa mikrossa"), valokuvien järjestelyä, lepoa, matkatavaroiden tarkistuksia, Thaimaan ja Kambozan majoituksien varmistuksia sekä tätä sometusta eli netissa "roikkumista" - nyt kun tämä netti toimii hyvin.

Illalla mentiin uudestaan keskustassa ihmettelemässä paikallista Happy Hour menoa. Täällähän riittää iltabileitä jokaiselle viikonpäivälle, jos vaan sitä haluaa. Pitihän sitä "halpaa kaljaa" itsekin maistaa - hinta ei ollut huono: 4$ tuoppi hyvää Monteith's Orignal Alea.., kun normaalisti oluen hinta on 7.5-9$ per tuoppi.

Tänään ei sitten oikeastaan olla tehty mitään, mutta kuitenkin jotain pientä.

Aloin myös hieman suunnittelemaan Kaakkois-Aasian jälkeen tapahtuvaa Dubain matkaa (Qantaksella kun oli mahdollista pysähtyä Bangkok-Dubai-Lontoo-Helsinki lennolla Dubaihin ilman lisäkustannuksia). Tarkemmin kun karttaa tutkin niin huomasin että Dubain vieressähän on Abu Dhabi, ja sinnehän on nyt myös päästävä - eli nyt on sitten suunnitteleilla päiväreissu Abu Dhabiin Dubaista käsin, joko itse vuokra-autolla tai "Aziz-kuljettajalla".. tai sitten aavikolle ajamaan Jeepillä.
Ymmärtääkseni tämä osa Arabian niemimaata pitäisi olla länkkäreille turvallisempaa seutua, verrattuna vaikkapa Syyriaan tai Irakiin. Pitänee seurata turvallisuustilannetta.

Huomenna sitten läheiseen Arrowtowniin tutustumaan.

Alla on hieman kuvia eiliseltä Milford Sound risteilyltä.

Aamuauringon säteet vuonossa

Vesiputous, jossa vesi menee ylöspäin - tuuli oli niin voimakas!

Uuden-Seelannin karvahylkeet kivellä lepäämässä

Vesiputous I (n. 200 metriä korkea)

Vesiputous II (165m korkea)- huomaatko naaman?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti