sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kohti etelää

Pari päivää taas tehty matkaa Bleinheimistä etelään. Eilen tehtiin matkaa Bleinheim-Kaikoura väli (n. 130km), ja matkalla näiemme paljon Uuden-Seelannin karvahylkeitä (fur seals) rannalla matkailemassa. Pääsin ihan lähelle, ja olisi voinut melkein koskettaa hyljettä.

Kaikourassa oltiin yötä maatilalla (Kaikoura Farm Park), jossa majoittuminen oli oikeassa tiipiissä (halkaisija 7m) samalla kuin ympärillä kanat, kukot, ankat, hahnet, vuohet, muulit ja siat (en minä!) kävelivät ympäriinsä. Yöllä pääsin näkemään ensimmäistä kertaa eteläisen pallonpuoliskon tähtitaivaan paikassa missä ei ollut yhtään valosaastetta. Olihan hieno näky - erityisesti Magellan pilvet sekä Etelän risti.

Tänään sitten jakettiin aamusta matkaa kohti etelää - ja ensimmäisenä kohteena oli Christchurch, jonka keskusta tuhoutui lähes kokonaan vuosien 2010 ja 2011 maajärjistyksissä. Edelleen paikka oli täynnä raunioita, mutta samalla näki että paikka osittain on toipunut - mm. merikonteista oli tehty Re-Mall ostopaikka, jossa oli paljon pieniä kauppoja ja kahviloita.

Christchurchissa oltiin pari tuntia, jonka jälkeen jakettiin matkaa kohti Banksin niemeä, jossa ollaan aika erikoisessa majoituksessa - meinaan siilossa (SiloStay). Siiloja on yhteensä kymmenkunta, ja yhdessä siilossa on aina yksi asunto. Alhaalla on keittiö/olohuone ja yläkerralla on makuutilat, suihku ja parveke.

Siilossa 5 on majoitusAlakerta - Siilon keittiö

Yläkerta - suihkut ja makuutila

Parveke

Näkymä parvekkeelta

Siiloja
Hylje Kaikouran rannalla

Autosta kuva:

Holden Malibu - eteläsaaren vuokra-auto

..
Lokki

"Navy Seals" joukot

Tiipii-majoitus Kaikoura Farm Parkissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti