maanantai 5. tammikuuta 2015

Kohti punaista planeettaa

Tänään matka jatkui bussilla Alice Springistä "kohti punaista keskustaa", eli kohti Ulurua Tuomari Nurmion laulu päässä soiden ".. me lähdemme yhdessä matkaan, kohti punaista planeettaa...".

Matka kesti kuusi tuntia sisältäen kolme pysähdystä matkalla kohti Ulurua, johon kilometrejä Alice Springistä on noin 488km. Maisemat olivat todella häikäisevät vaikka aurinko ei paistanutkaan kaikenaikaa. Täällä on nyt satanut aikalailla, jotenka punaisen hiekan lisäksi näkyi paljon vihreää.. hienot värit.

Matkalla pysähdyttiin kamelifarmilla, ja eräällä "huoltoasemalla" -- muuten maisemat olivat kuin Mad Max "asfalttisoturi" elokuvasta.

Matkalla Ulurulle
Nyt ollaan pari yötä Yulurussa, noin 20km päässä itse Ulurusta. Iltapäivällä Yurussa lämpötila nousi noin 38 asteeseen - ja Yulurun "kaupungissa" (Ayers Rock Resort) kävely oli aika kuumaa. Kävimme myös hieman "kaupungin" ulkopuolella kävelemässä - hiekka oli erittäin polttavaa. Käärmeitä ja hämähäkkejä ei näkynyt vaikka "puskassa kuljimme" muutaman kilometrin.

Huomenna on tarkoitus lähteä tutkimaan tarkemmin Uluru-Kata_Tjutan_kansallispuistoa siten, että iltapäivästä käydään Kata Tjutalla ja illaksi tullaan Ulurulle katsomaan auringonlaskua. Seuraana päivänä on vuorossa auringon nousu Ulurulla ja itse Ulurun kierros.

Todd River Alice Springissä - ja aborginaalit puun varjossa

Kamelifarmilla

"MadMax - asfalttisoturi" tie..

Punaista, niin punaista - sekä polttavaa

Suolajärvi


Kata Tjuta vuoret (Olgas)

Uluru hotellin näköalapaikalta nähtynä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti