lauantai 10. tammikuuta 2015

NZ roadtrip aloitettu

Tänään kävin hakemassa vuokra-auton Uuden-Seelannin kierrokselle. Sain autoksi saman merkkisen ja mallisen kuin Australiassa - Holden Cruze (ja lisuke Z) automaatti pienellä bensakoneella. Ensimmäisenä kohteena oli päästä pois Aucklandista SH1-tietä, ja se meni suhteellisen mukavasti jonossa ajaessa.  Tänään ajoreittinä oli Auckland - Waitomo - Matamata - Rotorua - noin 350km.

Waitomo

Noin 100km Aucklandista suunnattiin kohti lounasta ja Waitomon kiiltomatoluolia. Valitettavasti (tai onneksi) täällä ei saanut kuvata, mutta edellä olevasta linkistä saa jonkinlaisen käsityksen siitä miltä näyttää tuhannet ja tuhannet kiiltomadot pilkkopimeässä luolassa jossa mentiin venelle eteenpäin. Huikea näky!

Waitomossa on useita eri luolia ja tapoja liikkua niissä - nyt valittiin helpoin (ja halvin!). Todella hintavat liput 48 NZD per henkilö eli noin 32€/hlö 45 minuutin kierroksesta. Tosin 3 tunnin luolasukellus/kellunta olisikin sitten maksanut lähes 200 NZD per henkilö.

Kiwi house

Kiiltomatojen jälkeen suunnattiin Otorohangaan ja siellä olevaan Kiwi House eläinpuistoon, jonka ehdottomasti hienoin eläin oli itse KIWI - siis se lintu joka ei osaa lentää - ei siis uusi-seelantilainen henkilö (vaikka eivät hekään lentää) eikä myöskään se hedelmä...

Seurasimme noin tunnin ajan kahden eri kiwi-linnut elämää hämärässä tilassa, ja samalla niin syötettiin ruokaa -- oli kyllä hienon näköinen tämä kiwi, ja erityisesti sen tapa liikkua eteenpäin.

Kiwien lisäksi paikalta löytyi useita eri kymmeniä lintulajeja, joista kiinnostavimmat olivat Kaka ja Kea, joita on todennäköisesti nähtävissä myös luonnossa kun päästään eteläsaaren vuorille.

Rotorua

Kiwin jälkeen auto käännettiin kohti länttä tarkoituksena vierailla Matamatassa olevassa Hobbiton paikassa, mutta kello oli jo sen verran että päätettiin ajaa suoraan Rotorua kaupunkiin, jossa majoitus on seuraavat kaksi yötä. Hobittien kylään päätettiin palata seuraavana päivänä, kun oltiin ensin varattu liput netistä -- huh huh -- hintaan 75 NZD per henkilö!

Illalla kierreltiin rikin katkuisessa kaupungissa katsomassa järveä ja höyryviä rikki- ja mutalähteitä. Täältä kylästä löytyy jos jonkinlaista maori kultturishowta ja tanssiesityksiä - sekä tietyisti vierailukohteita tuliperäiseen maahan (osittain maksullisia!!! - toisin kuin Islannissa).

Maori patsas Rotoruassa
Lake RotoruaKupliva mutalähde - haju oli mahtava


Lisää kuvateksti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti