sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Outback - punainen keskus

Tänään on lennetty Qantaksen pomppivalla lennolla Adelainesta Australian keskustaan - punaiseen keskustaan - Alice Springs. Tämä on Austarlian kuivinta ja kauruinta seutua. Tosin laskeutuminen ukkospilven läpi ja edelleen vesisateessa ei ihan lunastunut näitä lupauksia. Iltapäivän aikana Alice Springissa sateli lähes tauotta.

Kohti outbackia 737-800 kyydissä


Ilmettelin tämän "kylän raitilla" kävelessä hiljaisuutta, kunnes tajusin että nythän on sunnuntai. Ainoastaan aborginaalit tuntuivat hengailevan puistoissa ja kaduilla. Se mikä täällä pisti silmään on aborganaalien "juopottelu" ja poliisin läsnäolo "Janoisen kamelin" eli paikallisen drive-in viinakaupan edustalla. Näistä oli "varoiteltu" matkaoppaissa että tämmöistä täällä on... Nyt kun asiaa tarkemmin ajattelee niin eihän tämä nyt poikkea suomalaisesta kylä/ostoskeskusnäkymästä laisinkaan. Tosinpäin ajateltuna niin Suomessahan on ihan samanalaista "ongelmaväkeä" ja ostarin pubien edustalla tapahtuvaa häsläämistä - ja siihen on vaan tottunut. No - se siitä moralisoinnista.

Huomenna aamulla lähdetään bussilla kohti Ayers Rockia eli Ulurua. Matkaa on tiedossa noin 500km ja matkalla pitäisi pysähdellä jossain Stuart Highwayn (tien) kuppiloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti