tiistai 13. tammikuuta 2015

Tongariro National Park

Autolla kierretty Tongariro National Park, jossa sijaitsee Uuden-Seelannin pohjoissaaren korkeimmat ja näyttävimmät vuoret - mm. Mt Ruapehu (2797m), Mt. Ngaruhde (2291m) ja Mt. Tongariro (1968m). Näistä Mt. Ngaruhde vuori valittiin Taru Sormusten Herra elokuvaan esittämään Tuomiovuorta (Doom). Mt. Tongariron rinteessä näkyi muutama sivukraateri, josta ilmaan kohosi savupatsaita. Ilma oli niin kirkas että näkyi noin 100km päässä oleva Mt. Taranaki (Mt. Egumont) tulivuori, joka kohosi hienosti pilvien yläpuolelle (2518m).

Autolla pääsi 1630 metrin korkeuteen eli Mt. Tongariron alarinteille, joissa jalkauduttiin tutkimaan lähimaastoa. Maasto olikin mielenkiintoista, koska tulivuori on viimeksi purkautunut vuonna 1995. Viimeisempien purkauksien laavavirrat ja laharit näkyivät selvästi maastossa - kuten myös vanhempaa jo sammaloitunutta basalttivirtaa.

Koko kansallispuiston kierros kesti noin 4 tuntia, ja siihen vielä päälle jalkautumiset eli koko päivä meni kierroksella. Paluumatkalla Taupolle pysähdyttiin itse järven rannalla kuvaamassa erittäin kirkasvetistä järveä, joka on kuuluisa taimenistaan - ei nähty, mutta sitäkin vihaisempia mustia joutsenia, jotka tulivat päälle kun "heidän rannalla" vedessä kävelin.

Mt. Tongariron tulivuori on aktiivinen


Mt Ruapehu - itään päin
Vuoren rinteellä laavavirtoja tutkimassa

Mt Ruapehun huippu

Mt Ruapehu - länteen päin 
Mt Ngaruhde - Tuomiovuori

Lake Taupo, ja mustat joutsenet

Lake Taupo

Joutsenet - erittäin vihaisia vanhempia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti