keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Uluru - osa 2

Tänään käytiin vielä aamuyöstä katsomassa miltä Uluru näyttää auringonnousun aikaan. Herätys oli klo 3:30, ja sitten oltiin klo 5 aikoihin katsomassa mitenkä aamunkajo alkaa valaisemaan Ulurun pintaa. Vaikka olikin pilvistä niin aika vakuuttava kivi tuo on.

Auringonnousun jälkeen lähdettiin kiertämään Ulurua, ja tällöin pääsi ihan lähelle katsomaan mitenkä hieno kivi tuo oikeastaan on. Samalla kuultiin "anonymous-people" eli aborganaalien tarinoita luomisesta tai meidän tuntemana ns. uniajasta tai luomisajasta (creation time) - eräs kertomus oil Tjukuritja:sta.

Opas kertoi myös Ulurun ja Kata Tjuta alueiden synnystä geologisten todisteiden perusteella sekä erinäisistä kasveista ja että mitenkä niitä paikalliset aborganaalit hyödytävät vielä tänäkin päivänä. Todella mielenkiintoinen aamupäivä.  Osa paikoista on erittäin pyhiä, joita ei saa edes kuvata - ja kun kuulin tarinat paikoista mm. pyhien menoja pitopaikoista ja niihin liittyvistä uskomuksista, alkoi enemmän kunnioittamaan tätä kiveä ja miksi se on niin tärkeä Austarlian aborginaaleille.

Itapäivästä oli Jetstarin lento (Airbus A320) Ayers Rockilta takaisin Sydney, jossa oltiin viime käyty viimeksi toissa vuonna - nythän vuosi on jo vaihtunut.  Tätä blogia kirjoittaessa olen Sydneyn lentokenttähotellissa, josta on muuten todella hienot näkymät suoraan kentälle - oikea bongausmesta!

"No worries!" maata on nyt nähty kolme viikon ajan. Huomenna jatketaan matkaa kohti itää Qantaksen siivillä - kohteena Uusi-Seelanti, johon lähdetään tutustumaan kolmen viikon ajaksi ennen paluuta Sydneyn.

Seuraavassa vielä kuvia Ulurulta.

Uluru klo 05:30

Uluru klo 06:00

Uluru klo 06:30

Ulurun huipulle johtava polku

Uluru

Käärmeenpää - Ulurulla

Kalliomaalauksia

Waterhole Ulurulla - pyhä, mutta nyt saastunut ("kiitos" turistien)

Kalliomaalaus

Tarina Tjukuritjasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti