maanantai 12. tammikuuta 2015

Waimangu ja Lake Taupo

Tänään oli suhteellisen lyhyt siirtymä Rotoruasta Lake Taupoon, noin 80km.

Ennen Lake Taupoa käytiin katsomassa Waimangu Volcanic Valley aluetta, joka on muodostunut kun läheinen Tarawera tulivuori purkautui 10.6.1886 ja muodosti mm. Lake Rotomahana järven. Ison purkauksen jälkeen on tapahtunut muutama muukin purkaus, mm. vuonna 1904 siihen asti maailman ison geyser (80*130 metriä, josta purkaukset ylisivät yli 400 metriin) räjähti ja vuoden 1917 Echo Crater räjähdys.

Itse kävely oli todella helppoa noin 6 km alamäkeä välillä koukaten "kovaa kuntoa vaativalle hiking polulle". Kävely päättyi Lake Rotomahana järven rantaan, josta olisi vielä päässyt veneilemään (maksusta) itse järvelle, mutta päätettiin palata takaisin lähtöpisteeseen bussilla.

Seuraavassa kuvia Waimangun alueelta.
Echo Crater ja Frying Pan Lake

Cathedral Rock ja Frying Pan Lake

Inferno Crater

Warbrick Terraces
Waimangulta matka jatkui muutamien muiden höyryvien ja haisevien paikkojen läpi kohti Lake Taupoa, joka on Uuden Seelannin isoin järvi. Tällä alueella on myös paljon extreme aktiviteetteja.

Tällä järvialueella ja siitä etelään olevalle vulkaanisella alueella ollaan nyt pari päivää mm. tutustuen pohjoisen saaren isompiin tulivuoriin (jotka kuulema myös olevat osana Taru Sormusten Herra elokuvia).1 kommentti:

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Täällä on tässä vaiheessa reissua haisteltu Rotoruaa vaellusten merkeissä, nautittu Huka Fallsien kohinasta, telttailtu ja pulahdettu kuumiin lähteisiin! Ihana Uusi Seelanti!

    Titta / IKILOMALLA

    VastaaPoista