torstai 19. helmikuuta 2015

80. matkapäivä - Koh Samui

Nyt on sitten 80. matkapäivää takana. Tämä viikko on mennyt Koh Samuilla tutustuen saaren eri osiin käyttäen songtao-takseja, normaaleja takseja sekä tietysti jalkaisin tapahtuvaa siirtymistä hyödyntäen.

Tiistaina käytiin tutustumassa saaren pääkaupunkiin Nathoniin, joka on vähemmän turistikaupunki. Kaupungissa (tai kylässä) on iso satama, josta on lauttaliikennettä niin mantereen puolelle kuin läheisille saarille. Nathonissa on paljon vanhaa kiinalaista rakennuskantaa sekä kiinalaista väestöä. Luonnollisesti kaupungista löytyi myös hieno kiinalainen temppeli, jossa sain tehdä perinteisen ennustuksen eli ravistaa numeroita tikkuja ja sitten se mikä putosi tyynylle osoitti numeron - ja sitä numeroa vastaan sai sitten ennusteen uudelle vuodelle. Ennuste oli vain kiinaksi ja thaiksi..
Iltapäivällä siirryttiin songtaolla turistikeskukseen, eli Chawengiin - jossa käytiin taas kävelemässä pitkin hiekkarantaa ilman päämäärää.

Keskiviikkona käytiin tutustumassa saaren eteläosaan, joka on erittäin rauhallista seutua. Siellä ei ole bungloweja eikä hotelli-complexeja - eikä muutoin mitään muutakaan turistipalvelua. Kävimme katsomassa Laem Sor Pagodaan (otettiin taksi yhteen suuntaan kovan tinkimisen jälkeen), ja sieltä siirryimme pikamarssia erittäin kuumassa ilmassa läheiseen Thong Krut satamakaupunkiin. Matkalla nähtiin kookos- ja kumipuuviljelmiä.

Thong Krutista pääsee myös Koh Samuin eteläpuolella oleville saarille, mutta tyydyimme vain syömään erittäin hyvää lounasta, mm. erittäin tulista Tom Yum keittoa jossa oli jotain mereneläviä, chiliä sekä jotain outoja sieniä. Hintataso on lähes puolet Lamai Beachin peruskeittiöiden hinnasta (keitto noin 70B). Paluu Lamaille näytti aluksi 10km pikamarssilta, koska mistään ei saanut takseja, mutta noin kilometrin kävelyn jälkeen viereen pysähtyi auto joka vinkkasi kyytiin. Kuljettaja olikin Summer Inn hotellin pitäjä ja omistaja, joka tunnisti kävelevät turistit hänen asiakkaiksi. Kovasti hän ihmetteli että mitä ihmettä tehdään siellä keskellä ei mitään ja mihin oikein ollaan menossa. Todettiin vaan että ollaan tässä "päiväkävelyllä". Paluumatka hotelliin olikin sitten huomattavasti mukavampi.
Illalla oli hieman ilotulituksia kiinalaisen uuden vuoden kunniaksi.

Tänään, torstaina, käytiin tutustumassa Lamain eteläpuolella olevaan buddhalaiseen temppeliin ja muutenkin vaan kuljettiin jalan pitkin Lamain rannikkoa erittäin kosteassa ilmanalassa, ja onneksi matkalta löytyi mukavia rantaravintoloita ja baareja (Lamai beachin ulkopuolelta), jossa sai olla ihan itsekseen ja makailla riippukeinuissa ja erilaisissa mökkivirityksissä.

Ko Samuilla ollaan vielä kolmisen päivää siten, että sunnuntai-iltapäivästä lennetään takaisin Bangkokiin Bangkok Airwaysin ATR-72 potkuriturbiinikoneella. Bangkokista jatketaan maanantaiaamuyöstä kohti Dubaita Emiratesin B777-300ER koneella. Dubaissa pitäisi olla sitten maanantaiaamusta klo 6 paikallista aikaa.

Seuraavassa muutamia kuvia Ko Samuilta.

Nathonin hainanilaisen temppelin patsas

Laem Sor pagoda

Laem Sor Pagoda

Vesipuhveli lähestyy uhkaavasti

Banaaneja

Thong Krut ja satama

Buddlainen temppeli

Snake eli käärmeen pagoda

Snake pagoda

Kai-Bar


Hiljainen ranta Lamain eteläpuolella

Kai-BarEi kommentteja:

Lähetä kommentti