torstai 5. helmikuuta 2015

Angkor Wat, Angkor Thom ja muita temppeleitä

Tänään aamulla klo 04:30 herätys, ja klo 5 jälkeen lähdettiin katsomaan auringon nousua Angkor Wat temppelialueelle. Toisin kuin muut turistit jäimme odottamaan auringon nousua vallihaudan toisella puolelle, koska sinne näin paremmin viiden tornin heijastus vedenpinnasta, aurinko näkyi huomattavasti paremmin, ja parhaimpana asiassa - ei ollut kuin muutama muu henkilö paikalla. Aurinko nousi hiljalleen ja paljasti itse temppelin viiden tornin muodon horisointissa - kunnes taivas räjähti punaisen väriseksi ennenkuin itse tulipunainen aurinko nousi temppelin takaa ylös taivaalle. Uskomaton näky!


Angkor Wat

Angkor Wat ja aurinko
Vesililjat ja aurinko

Angkor Thom vallihauta aamun sarastuksessa

Angkor Wat temppeliin käytiin tutustumassa myöhemmin, ja muita turrelaumoja vältellen siirryttiin klo 06:45 Angkor Thom temppelialueelle, joka on koko alueen isoin temppelialue ja sisältäen kuuluisan Bayon temppelin sekä kuninkaaliset pihamaat. Bayon temppelin torneissa oli paljon buddhan tai kuninkaan naaman kuvia - vain yhdellä oli silmät auki.


Bayon

Bayon - montako naamaa näet?


Bayonista siirryttiin taas näppärästi eteenpäin kohti Baphoun temppeliä, jotka ranskalaiset olivat aika raskaalla kädellä entisöineet muutamia vuosia sitten. Seuraavana oli vuorossa Phimeanakas temppeli jonka pihamaalla oli sadottain hämähäkin pesiä.. Phimeanakas sitten siirryttiin Angkor Thom alueelta pohjoiseen aamiaiselle "viidakkoon" ja sieltä Preah Khan temppeliin, josta sitten palattiin itse Angkor Wat temppeliin juuri kun muut turistit olivat siirtyneet sieltä Baoyn temppeliin.

Angkor Watissa kuultiin yksi jos toinenkin hindu-tarina, ja joissa vaiheessa annoin tarinoiden vaan soljua toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ei niitä kumminkaan muista - ja päätin vaan nauttia isojen käytävien hienoista kuvakoristeluista. Kävimme myös Angkor Wat temppelin ylätasanteella.

Päivän viimeisenä temppelinä oli Ta Prohm, joka on kuuluisa muutamista elokuvista ja erityisesti isoista puista jotka kasvavat temppelin kivirakennelmien läpi ja yli. Tämän temppelin jälkeen olikin aika lähteä majapaikkaan kun kellokin alkoi olemaan jo 14:30, ja kuumuus alkoi iltapäivän aikaan nousemaan.

Puu kasvaa temppelin tornista

Se kuuluisin paikka Ta Prohm temppelissä 

Puunjuuret

Näkymä Angor Watin huipulta - keltainen kuumailmapallo turreja vartenKäytimme siis kolme päivää eri temppelialueiden ja maaseudun (2 päivää) tutkimiseen. Mielestäni tämä oli hyvä vaihtoehto, vaikka päivät olivatkin aika pitkiä - mutta toisaalta erittäin antoisia - varsinkin maaseutu ja Tonle Sap järvialue. Vaikka opas ja auto maksoivatkin hieman enemmän kuin tuktuk-kuskit, niin sanoisin että se kannatti. Käytiin tutkimassa erinäisiä paikkoja, joissa muut turistit eivät välttämättä käy, tai eivät osaa kiinnittää huomioita erinäisiin rakennelmiin tai tarinoihin (näitä tosin alkoi olemaan jo liikaa) - ja mikä parasta: oltiin aina oikeaan aikaan paikalla siten, että muita turisteja ei näkynyt tai heitä oli vain muutama eikä satojen huutavien kiinalaisten ympäröimänä. Sai siis olla itsekseen temppelialueella - ihan kuin Indiana Jones elokuvissa tehden tutkimusmatkaa viidakkoon, ja olihan minulla se Australista ostettu hattu päässä.

Huominen perjantai-päivä jää vielä Siem Reapin alueen (keskustan) tutkimiseen tai "lepoon" kunnes lauantai aamusta suunnataan takasin Bangkokiin yhdeksi yöksi ("...One night in Bangkok makes a hard man humble..."), jonka jälkeen siirrytään (ehkäpä) ns. lomalle pariksi viikoksi Ko Samui ja Ko Phangan saarille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti