tiistai 24. helmikuuta 2015

Burj Khalifa ja Dubai Mall

Tänään tuli käytyä maailman kahdessa suuressa kohteessa: Maailman isoin ostoshelvetti - Dubai Mall sekä maailman korkeimmassa rakennuksessa - Burj Khalifa (852 metriä). Aamusta klo 10 lähdettiin ja takaisin tultiin klo 20 jälkeen - eli kokonaista kymmenen tuntia tuli oltua ostohelvetissä. Taksit ovat erittäin halpoja, siistejä ja luotettavia Dubaissa. Hotellilta oli matkaa ostoshelvettiin noin 10km - matka maksoi 6 euroa ja aikaa meni aamuruuhkassa noin 20 minuuttia.

Dubai Mallissa on noin 1200 eri kauppaa neljässä kerroksessa (joista 220 jalokivi- ja kelloliikkeitä), yksi isompi hotelli, akvaario (johon olisi päässyt sukeltamaan..), olympiatason luistinrata/jäähalli, 160 ravintolaa, jne jne. Eli kyseessä on hieman isompi ostoskeskus kuin joku Sukarin Idea-Parkki. Kaikki maailman (snobi) merkit tuntui löytyvän ostoskeskuksesta. Mitä nyt kelloliikkeissä ja joissain elektroniikkakaupoissa tuli käytyä enemmän tarkistelemassa tarjontaa, niin pitää todeta että hintataso on yllättävän kova, sanoisin että jossain tavaroissa jopa Suomea kalliimpi. Joten ei sitten tullut ostettua yhtikäs mitään.

Ostoskeskusessa oli myös erittäin mielenkiintoinen kohde: Emiratesin lentosimulaattori Airbus A380-800 koneella - olisi vaan pitänyt etukäteen varata liput, jolloin olisi päässyt oikeaan simulaattoriin oikean lentokapteenin opastuksella tekemään 30 minuutin "lennon" maailman isoimmalla lentokoneella. Pääsin kumminkin tarkastelmaan taustalla kun erästä lentoa käynnisteltiin Dubain kentältä - vaikuttavan näköistä.

Iltapäivästä käytiin sitten itse Burj Khalifa rakennuksessa johon olin jo etukäteen varannut (todella kalliit) liput - 50€/hlö. Lipulla pääsi käymään rakennuksen 124. kerroksessa, eli 452 metrin korkeudella. Mikäli olisi maksanut vielä enemmän lipuista, niin olisi päässyt 103 metriä ylöspäin kerrokseen 144, eli 555 metrin korkeuteen. Hissimatka kesti noin 30-40 sekuntia, jonka jälkeen pääsi kiertämään tornin ympäri sekä vierailemaan ulkotasanteella. Näkymät olivat "avarat" - toisella puolella Persianlahti ja toisella puolella sitten aavikkoa ja enemmän tai vähemmän rakennustyömaata, niin kuin tämä keinotekoinen ja moottoreiden ruuhkauttama Dubai tuntuu olevan.

Illalla Dubai Mallin ja Burj Khalifan edustan vesialtaalla oli jonkimoinen vesi- ja valoshow puolen tunnin välein.

Ja sitten kuvia..
Burj Khalifa

Akvaario

Jääkiekkokaukalo / Ice rink

Dubai Mall - Souk


Dubain Finance District

Dubai Mall

Näkymä kohti "aavikkoa"
452 metriä alas..Auringonlaskun aikaan vesishow

Vesi- ja valoshow

Valo- ja vesishow

Burj Khalifa

Illalla kun palattiin takaisin Bur Dubain alueelle niin otin hieman valokuvia tästä paikasta missä ollaan yötä - on meinaan hieman rauhallisempi ja matalemmat rakennukset kuin Dubain "keskustassa". Tämä on siis vanhaa ja alkuperäistä Dubaita, missä on matalia rakennuksia ja erikoisia tuuletustorneja ("ilmastointikojeita") rakennuksien viilennykseen. Vieressä on paljon moskeijoita, jotenka aamulla ei tarvise laittaa kelloa soimaan vaan se tulee automaattisesti klo 05:30 alkaen minareetissa (ouuuiii.. ähläm..sählämm.....ouiii.. tai jotain sinnepäin).

Majapaikka - Orient Guest House


Entisajan ilmastointi - tuuletustorniEi kommentteja:

Lähetä kommentti