keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Chaweng beach

Lamai on nyt "nähty" ja tänään käytiin katsomassa Samuin suosituinta ja isointa rantaa ja rantalomakohdetta, Chaweng beachia.

Aamulla piti mennä songtaolla perille, mutta niitä ei aamutuimaan näkynyt jotenka piti turvautua taksiin. Taksit ovat täällä Samuilla ihan ylihinnoiteltuja ja hinnat ovat täysin "ryöstöhintoja" - mittareita ei käytetä, vaikka katolla lukee Taxi Meter. Eikä sitä mittaria saa edes päälle.. Pyytävät mm. Lamai-Chaweng matkasta (noin 6km) 400B, joka on sama hinta jonka maksoin BKK lentoasemalta Bangkokin keskustaan, ja se on sentään yli 30km ja erittäin ruuhkaista. Eipä muuta kuin vääntämään hinnasta kuskin kanssa. Ensin hinta putosi 300B, mutta olin tiukkana ja sanoin että "200B - final deal". Seuraavaksi hinta putosi 250B, ja tähän totesin että "No thanks, 200B, bye.."... ja lähdin kävelemään. Kuski tähän sitten hermostuneesti suostui, ja kyyti oli saatu. Tuo 200B kun on songtao normitaksa kahdelta hengeltä Chaweng-Lamai välillä - eli "ei huono diili".

Chaweng ranta on 4km pitkä ja hiekka on erittäin hienoa valkoista hiekkaa - jotenka tämä ranta tuli käveltyä päästä päähän vedessä ja hiekalla. Tällä rannalla olisi voinut hyvin käydä uimassakin,koska aallot eivät pohjoisrannalla olleet kovin isoja. Olin tietysti unohtanut aamusta uimahousut hotelliin, jotenka piti tyytyä kahlaamaan shorteissa vedessä (jotka ovatkin nyt täysin suolaveden kovettamat).

Koko ranta on täynnä hotellia, ravintolaa ja baaria - ja väkeä oli kuin herättäjäjuhlissa, eli paikka oli iltapäivästä aivan täynnä turreja. Itse Chawengin keskusta on myös täynnä ravintoloita, baareja, ja intialaisten pitämiä räätälin liikkeitä.

Illalla tultiin takaisin Lamaille songtaolla, joka on siis lava-auto, jossa on takana kaksi penkkiä molemmilla reunoilla. Kyytiin pääsee kun pysäyttää lava-auton kadun kulmasta, kuljettajalle maksetaan matkan pituudesta riippuen 100-200B, ja kyydistä pääsee pois painamalla pysähdy-painiketta tai hakkaamalla kuljettajan kattoa. Näppärää - vaan ei niin turvallista, kun välillä mentiin suhteellisen kovaa Samuin mutkaisella "kehätiellä". Tosin eipä täällä takseissakaan ole turvavöitä, puhuttamakaan tästä skootteri-liikenteestä ja kuinka harvalla turrella on kypäriä päässä. Tämän kyllä huomaa kun lukee SamuiTimes-verkkolehteä - viikottain joku turre saa surmansa mopo-turmassa.
Pitkähäntäveneet satamassa
Puhelinlangat laulaa -ja sähköjohdot surisee..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti