keskiviikko 4. helmikuuta 2015

"Kelluvat kylät" ja Beng Mealea rauniotemppeli

Tänään piti mennä ohjelman mukaan katsomaan Angkorin temppeleitä, mutta ei sitten mentykään.

Ensin suunnattiin noin "tunnin matka" (tarkistettu aika noin 1h 35min) kaakkoon Siem Reapista valtatietä 6 pitkin Tonle Sap järven luo Kampong Khleang kylään, ei siis siihen toiseen Chong Kneas, joka on täysin huijareiden ja varkaiden paikka. Tänne eivät vielä huijaukset ole ehtineet kun se sijaitsee vaikeakulkuisen matkan päässä.

Tonle Sap järvi on Kaakkois-Aasia isoin, ja kuuluisa siitä että sen pinta-ala vaihtelee sateiden mukaan (2700 neliökilometristä noin 16000 neliökilometriin!!). Nyt oli kuivakausi, jotenka piti kulkea aikamoinen matka kunnes päästiin itse veden luo. Itse talot on tehty tolppien tai bamburiukujen päälle siten, että kun vesi nousee niin talo on vielä asuttavassa kunnossa. Nyt veden pinta oli sellaiset 3-6 metriä tulvavettä alempana. Kylissä kalastajat (vietnamilaisia tai Cham heimon jäseniä) kuivattivat kalaa auringon paisteessa, ja haju oli mahtava.

Kylästä otettiin sitten vene, jolla mentiin jokea noin tunti kunnes vasta saavuttiin Tonle Sap järvelle. Tällä järvellä oli sitten oikeasti kelluvia taloja - asuintaloja, kauppa, koulu, ravintola jne. Ihmeteltiin järvellä meno puolisen tuntia ja sitten suunnattiin takaisin lähtöpisteeseen, kunhan venettä välillä korjattiin kun moottori hajosi kesken matkan. Työkaluina olivat kirves (!!) ja ruuvimeisseli - ja kova pauke kun moottoria "säädettiin".

Talo tolppien päällä

Koululainen matkalla kotiin yli sillan

Kylän taloja

Turistiveneitä, huomaa potkuri "viritys"

Joella matkalla Tonle Sap järvelle

Kelluva kauppa / ravintola

Kelluva asuintalo

Tonle Sap järvellä

Kalastajat

Moottori - "kova ääni"

Tonle Sap järven jälkeen suunnattiin noin "tunti" Beng Mealea temppeliin, joka on lähes Angkor Wat temppelin kokoinen ja muotoinen, mutta se on keskellä viidakkoa ja raunioina. Temppeli on avattu vasta muutama vuosi sitten yleisöille (2006), kunnes ensin oltiin saatu maamiinat poistettua alueelta, joita taisi olla sellaiset 3000 kappaletta pelkästään tämän temppelialueen ympäristössä ja itse temppelissä.


Viidakko valtaa temppelin

Erittäin kestävä "liaana" rakenne

Muuria

Temppelin sisäpihaa

Pääpiha 

Terve! Olen käärme!
Matkalla nähtiin myös riisipeltojaEi kommentteja:

Lähetä kommentti