keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Kohti kotia

Kaikki päättyy aikanaan, niin myös tämän kertainen Reissu-Janin Koala-matka, jonka aikana ollaan tehty matkaa noin 50000km, vierailtu kahdeksassa eri maassa (Singapore, Malesia, Indonesia, Australia, Uusi-Seelanti, Thaimaa, Kambodza, Yhdistyneet Arabiemiraatit) 87 päivän aikana. Matkalla tavattiin kaikkea mielenkiintoista: nähtävyyksiä (luonto, kulttuuri), kokemuksia (esim. 42 asteen lämpötilat Australiassa, eteläisen pallonpuoliskon tähtitaivas), eri kulttureista kotoisin olevia ihmisiä sekä eläimiä (koalat, kengurut, keat, kiwit,hämähäkkit,käärmeet,..). Upeita kokemuksia, joita olen pyrkinyt hieman tämän blogin avulla jakamaan sekä tekstein että kuvin -  ja ehkäpä myös itsekin niihin palaan jos (ja kun) en välttämättä muista missä kaikkialla sitä ollaan käyty.

Tänään oltiin vielä päivä Dubaissa, jossa käytiin ihmettelemässä The Mall of Emirates ostoskeskukseen (vain 600 kauppaa) tehtyä Dubai Ski "hiihtokeskusta", jossa olisi päässyt laskettelemaan pienehköä mäkeä, tapaamaan pingviinejä tai muuten vaan peuhaamaan lumessa. Tyydyttiin seuraamaan menoa ikkunan takaa - ja todettiin että jätetään ne lumileikit sitten Suomeen (jos siellä vielä on lunta..). Ostoskeskuksesta suunnattiin Palm Jumeirah "saarelle", joka hiekasta ja sorasta tehty palmun muotoinen saari, jossa on paljon luksus hotelleja ja asuntoja. Kävimme ihmettelemässä Atlantis hotellia, joka on palmun "huipulla" - tarkoituksena käydä lounaalla hotellissa. Ja tarkoitukseksi se jäikin - hinnat olivat niin hulppeat että suosiolla jätettiin lounas väliin. Itse saari ei vieläkään ole valmis, vaan osittain se on vieläkin täyttä rakennustyömaata - niin kuin tämä Dubai nyt yleisesti ottaen on yksi iso rakennustyömaa. Palmu-saarelta palattiin sitten takaisin Bur Dubaihin (noin 45 minuutin taksimatka, 30km Palm Jumerahilta), jossa käytiin tutustumassa Dubai museeon ja edelleen Dubai Creekiin nyt hieman pidemmäksi aikaa.

Ilta menikin sitten matkatavaroiden "pakkauksessa" siten, että etsittiin joulukuun alussa viimeksi käytetyt kylmän kelin vaatteet (fleece ja pitkät housut jne), jotka huomenna sitten pitäisi laittaa päälle kun aloitetaan matka kohti Suomea.  Huomenna on aikainen herätys ja siirtyminen Dubain kansainväliselle lentoasemalle, josta ensimmäinen lento lähtee aikaisin aamusta kohti Lontoota. Dubai-Lontoo väli lennetään Qantaksen Airbus A380-800 "superjumbolla" (lentoaika n. 8 tuntia). Lontoossa on muutaman tunnin odotus (layover), jonka jälkeen lennetään Finnarin Airbus A320 koneella Helsinkiin. Tämän jälkeen on tiedossa "paluu arkeen oli edessäin" -sopeutumista, johon kuuluu mm. seuraavaa: pyykkien pesua, saunomista, laihat Juhla-Mokka kaffet, ruislepää, meetwurstia, makkaraa ja sinappia,... ja talviseen ilmastoon sopeutumista. Sekä tietysti tärkeimpänä läheisten näkeminen!

Tällä pitkällä kiertoreissulla ei voida sanoa olleen yhtä eikä kahta päämäärää, vaan itse matka. Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka.  Seuraavaa matkaa valmistellen..

Koala1 kommentti:

  1. Kiitos Jani mielenkiintoisesta blogistasi, jota jaksoit päivittää uskollisesti läpi reissun. Oli mukava seurata nähtävyysrikasta -matkaanne täältä kotisohvalta ja fiilistellä mukana kuvien kautta. :)

    VastaaPoista