lauantai 4. huhtikuuta 2015

Nesvizhin ja Mirin linnat

Aamusta lähdettiin käymään Minskistä 100km päässä olevissa Unescon maailmanperintökohteista. Menomatkalla tuli keskustelua kuljettajan ja oppaan kanssa niin Valko-Venäjän koulutusjärjestelmä kuin Suomen lakka/hillasuot ja kaikki näiden väliltä unohtamatta presidentti Lukasenkoa.

Nesvizhin palatsialue oli hieno ja hienosti kyseinen paikka olikin restauroitu. Kaarle XII joukotkin olivat aikanaan käyneet tätäkin linnaa valtaamassa ja tuhoamassa - eli siis suomalaiset Hakkapeliitat olivat täälläkin käyneet paikkoja hajottamassa. Hyvä Suomi!

Palatsissa riitti huoneita joissa ihmetellä 1500-1700 lukujen tyylejä ja arkkitehtuuria. Parin tunnin kierroksen jälkeen matka jatkui kohti Miriä ja siellä olevaa Mirin linnaa, joka olikin tyyliltään enemmän linna kuin Nesvizhin palatsialue.  Tämäkin linna oli kaikkea kokenut ja nähnyt, mm se oli toiminut toisen maailmansodan aikana Juutalaisten gettona ja keskitysleirinä, kun Natsit olivat maassa valtaa pitäneet. Illaksi palattiin takasin Minskiin erittäin hyväkuntoista valtatietä pitkin.

Illalla tuli vielä käytyä syömässä ja juomassa mukavassa kellariravintolassa - annokset isoja, kuten myös lasku - lähes miljoonan. No on se valuuttakurssinkin huima 1€ = 16000 BYR.

Huomenna olisi tarkoitus tutustua tarkemmin Minskin neuvostoaikaiseen arkkitehtuuriin.

Mirin linna:Nesvizhin palatsialue:


Kellariravintolassa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti