lauantai 4. heinäkuuta 2015

Ensitunnelmat Kyprokselta

Matka Kyprokselle alkoi Helsingistä Norwegian suoralla lennolla, joka kesti neljä tuntia - kone oli aika tyhjä, ehkäpä kolmannes paikoista käytössä. Norwegianin konsepti on hyvä - edulliset hinnat, tilava matkustamo ja uudet koneet. Olin varannut lennot Kyprokselle jo viime lokakuussa hintaan 120€.

Saavuimme Larnakan kentälle, josta kävin hakemassa Europcarilta vuokratun auton - pieni Ford Fiesta (fiasko) automaattivaihteistolla, joka helpottaa hieman vasemmanpuolisessa liikenteessä ajamista. Ilman navigaattori löysimme hotelliin (Hotel Opera) joka sijaitsee Larnakan vanhassa keskustassa Saint Lazarus kirkon välittömässä läheisyydessä.

Aamulla sitten lähdettiin tutustumaan itse kaupunkiin, joka osoittautui erittäin hiljaiseksi - suuriosa turisteista on Aiya Napassa tai Pafoksella. Täällä on lähinnä brittejä ja ukranailaisia turisteja.

lukuunottamatta Saint Lazaruksen kirkkoa tämä paikka on aika "tylsä": normaalia kyproslaista kaupunkia ja rantabulevardi täynnä turisteja ja ravintoloita. Onneksi hieman syrjempään löytyy parempia tavernoja. 

Tänään tuli käveltyä ympäri Larnakaa siten että voi sanoa nähneensä paikan - huomenna suuntaan Kyproksen jaettuun pääkaupunkiin Nikosiaan ja Turkin puolelle Kyreniaan.

Seuraavassa kuvia Larnakasta - yritän opetella tämä bloggerin iPad sovellusta, jotta saisin kuvatekstit kohdilleen.

Saint Lazarus kirkko vuodelta 970Ei kommentteja:

Lähetä kommentti