tiistai 14. heinäkuuta 2015

Ensitunnelmat Maltalta

Nyt 62. maa, ja Euroopan maista 47. maa - Malta. Lensimme Maltalle Finnarin suoralla lennolla eilen. Lentoaika oli 3h 40min, ja koneena oli uudehko Airbus A321B (ER) malli - luokkana tällä kertaa business. Hyödynnettiin viime talvena kertynee OneWorld pisteet. Kone oli aivan täynnä ja lähtöportilla kuulutettiin vapaaehtoisia vaihtamaan Frankfurtin kautta menevää lentoa..hieman aikaa harkitsin, mutta luovuin ajatuksesta koska tällöin business upgrade olisi tehty turhaan - tosin korvauksia olisi saanut muutamia satoja euroja. Finnairin business luokka ei eroa istuimien osalta mitenkään economystä - paitsi että keskipaikka on tyhjä. Tarjotut ruuat ja juomat olivat sentään "hintaan kuuluvia" - ja oikeastaan erittäin hyvän menun sai iltapäivälennolla. 

Maltalle saapumisen jälkeen vastassa oli pienehkö paikallisen autovuokraamon edustaja, ja häneltä saatiin käyttöön Huyndai i20 auto - erittäin hyvä ajaa. Onneksi tuli otettua mukaan navigaattori jotta löysimme pieneen Marsaxlokk kalastajakylään, jossa on varattu viikon majoitus pienessä Port View B&B majoituksesta.

Tänään aamulla suuntasimme Malta pääkaupunkiin Vallettaan, mutta majapaikan omistajan vinkin perusteella ajettiin auto Vittoriosan kaupunkiin, koska parkkipaikka Vallettassa on vaikea löytää. Vittoriosan kaupungista siirryttiin veneellä yli merenlahden itse Vallettaan.

Valletta on täynnä historiaa, kuten koko Malta - erityisesti 1600-1700 lukujen rakennuskanta ja Maltanristin ritarit ovat jättäneet jälkensä. Kiersimme ympäri Vallettaan 35 asteen lämmössä kuutisen tuntia ja vierailimme mm. Suurmestarin palatsissa (ritarikunnan, brittivallan ja itsenäisyyden muistomerkki) sekä upeassa Pyhän Johanneksen katedraalissa, jossa oli aika näyttäviä maalauksia ja freskoja, 

Maltan liikenteestä pitää sanoa että se on jotain käsittämätöntä - kaupungeissa kadut erittäin kapeat, pysäköintijärjestelyt outoja (vuokra-autolla saat pysäköidä vain valkoisten viivojen sisään, keltaiset ja siniset ei käy), yksisuuntaisilla tiellä ajetaan kahteen suuntaan, vilkkua ei käytetä jne jne. Majoituksen ympäristössä pitää aina etsiä muutaman korttelin alueella että mihinkä auton voisi pysäköidä.

Seuraavassa kuvia Valletasta. Ensimmäisenä perinteinen kalastusvene - Luzzu.

Alla olevan parkkipaikan pysäköintisysteemiä en ymmärtänyt - autot kolmessa tai neljässä "rivissä" kiinni toisissaan.


pyhän Johanneksen katedraali:
Seuraavassa kaksi kuvaa Suurmestarin palatsista

1 kommentti:

  1. Pyhän Johanneksen katedraali oli kyllä upea! Maltalla tosiaan tuo ajokulttuuri oli aika kiinnostavaa ja esimerkiksi meille järkättyjen kuskien myöhästely (parhaimmillaan reilu tunti) suhteellisen ärsyttävää... Mutta lähtisin uudestaan, ihana maa!

    VastaaPoista