torstai 23. heinäkuuta 2015

Georgia ja Tbilisi

Matka Kaukasukselle alkoi Helsingin lentoasemalta UIA:n lennolla Kiovaan Boieng 737-500 koneella, joka kesti noin pari tuntia. Tämän jälkeen vietimme viitisen tuntia Borispolin tylsällä kentällä, josta matka jatkui kohti Tbilisiä. Jälkimmäisen lennon kone oli vaihtunut UIA:n vanhaan ja kulahtaneeseen Boieng 767-300 laajarunkolentokoneeseen. En ollut aiemmin matkustanut kyseisellä koneella. Samalla tuli upgrade premium luokkaan, joka sijaitsi koneen etuosassa heti business luokan jälkeen. Erittäin tilavat istuimet olivat premium luokassa, vaikka muuten kone edusti 1990-luvun tyyliä ja vain vesi kuului ilmaiseen tarjoiluun. Lento kumminkin sujui jouhevasti Krimin niemimaa kaukaa kiertäen - noin kaksi tuntia. Laskeuduimme vaappuvaan tyyliin Tbilisin lentoasemalla puolilta öin, josta siirryimme Tbilisiin oppaan ja autonkuljettajan avustuksella (autona Saksasta tuotu Mersun E-sarjalainen, todellinen "mafia" auto). Tällä matkalla käytössä on opas ja auto, jotta saisimme mahdollisimman paljon irti Georgian matkasta. Hotelli on Oriental Hotel, joka sijaitsee lähellä Tsminda Sameba kirkkoa, ns toisella puolella jokea.


Aamusta teimme puolen päivän Tbilisin kierroksen, johon kuului kolmessa eri kirkossa vierailut, vanhan kaupungin ihmettelyt, Narikalan linnoituksella kävely sekä vierailu kansallismuseossa. Vanha kaupunki on erittäin kompakti ja vanhemmat talot ovat 1800-luvulta, vaikka asutusta paikassa on ollut muutamia tuhansia vuosia (5th B.C perustettu). Turisteja ei kaupungilla paljoakaan näkynyt ja muutenkin sai aika rauhassa kulkea - muutamia kerjäläisiä kaduilla oli, mutta ei haitaksi asti. 

Liikenne kaupungissa on aika kaoottinen - jalkakulkijoita ei väistetä, ja tuntuu että myöskään muita autoja. Näimme useamman läheltä piti tilanteen ja kuumana käyviä kuljettajia..

Kansallismuseon arteet osoittautuivat erittäin mielenkiintoisiksi, eritysesti Vati kaupungin alueelta löydetyt kulta- ja hopeaesineet vuosilta 1800-1700 B.C. aina vuoteen 400 A.D. Samaisessa museossa oli myös miehitys- ja sota-ajan museot. Kannattaa käydä tässä museossa.Seuraavassa kuvia Tbilisistä.

Narakalan linnoitus on vanhan kaupungin yläpuolella.


Vanhan kaupungin aukio.


Rauhan silta:

Mosse on saanut uuden värityksen:


Kirkko ja freskoja:


Näkymä toiselle puolelle jokea ja uusi iso kirkko, jonka läheisyydessä on majotuksemme:


Hauska torni, nukketeatteri sijaitsee tässä yhteydessä:


Metekhi kirkko, kuningas Vakhtang Gorgasalin patsas ja Mtkvari-joki:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti