perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kakheti - viinimatkalla

Tänään suunnattiin itä Georgiaan Kakhetin alueelle, joka on kuuluisa georialaisen viinin tekopaikkana. Ensin ajettiin puolitoista tuntia suhteellisen hyväkuntoista tietä pitkin Sighaghin kaupunkiin, jota kutsutaan myös rakkauden kaupungiksi - siellä kun on 24/7 auki oleva häätalo, vähän Las Vegasin tyyliin. Muuten kaupunki sijaitsee noin 900 mpy ja sieltä on hienot näkymät alla olevaan tasankoon, jossa itse viinin viljelyä tehdään. Kaupunkia ympäröi linnoitusmuurit, koska täältä suunnasta persialaiset tekivät valloituksia Georgiaan.

Sighaghin kaupunki:


Kaupunkia kiertää puolustusmuuri, ja aiemmin jokaisella kylällä oli oma torni mihin paeta. Georgian "Kiinan muuri"?
Upea keltainen Lada parkissa.Sighaghin jälkeen jatkettiin matkaa "viinitiellä" ja kävimme katsomassa miten georgialaista viiniä tehdään. Saviruukkumaiset säiliöt on upotettu maahan, ja niissä säilötään viiniä 100-4000 litran säiliöissä. Georgialainen viini eroaa eurooppalaisesta siten, että myös rypäleen kuoret käytetään käymisen yhteydessä. Saatiin maistaa erilaisia viinejä sekä paikallista grappaa, jossa alkoholia taisi olla lähemmäs 60%. Punaviini oli erinomaista, valkoviini ei niinkään. Paikka jossa vierailtiin oli sama mikä on ollut Viile Haapasalon 30-päivää Silkkitiellä ohjelmassa, samainen kultahampainen mies oli siellä paikkoja esittelemässä. 


Viiniä saviruukusta..


Viinien jälkeen pysähdyttiin lounaalla erässä paikallisessa talossa - olihan hyvät sapuskat.


Mersu, jolla teimme matkaa..


Paluumatkalla Telavin kautta pysähdyttiin vielä ostamaan vesimelonia - 5kg meloni maksoi vähän yli euron!


Lopuksi käytiin vielä muutamassa kirkossa ennen paluuta Tbilisiin. Erittäin hienot maisemat, ja nähtiin jopa hieman Kaukasusta. Matkaan meni lähes kymmenen tuntia, mutta onneksi välillä oli taukoja sekä viininmaistelua että kirkkoja ja luostareita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti