torstai 16. heinäkuuta 2015

Päiväretki Gozon saarelle

Gozon saari sijaitsee Maltan pääsaaren pohjoispuolella, ja saarien väliä liikennöi pienehkö autolautta. Matkaa Marsaxlokkista Maltan saaren pohjoispäähän oli vain 40km, mutta aikaa aamulla kului yli tunti. Tämän jälkeen piti lauttarannassa odotella vielä puolisen tuntia ennenkuin pääsi ajamaan lautalle, satama oli aivan täynnä turisteja menossa Gozolle vaikka kello oli vasta 9 aamulla.

Lauttamatka kesti noin 25 minuuttia, jonka jälkeen päästiin ajamaan Gozon saarelle. Ensimmäisenä yritettiin löytää Ggantijan megaliittitemppeli Xaghran kylästä - ei löydetty vaikka useampaan kertaa mentiin opasteiden mukaan, mutta itse kohde jäi sitten näkemättä. Jälkeenpäin tarkistin että olin ajannut paikan vierestä...

Epäonnistuneen etsinnän jälkeen alkoikin jo olemaan sen verran kuuma että suuntasin auton Marsalfornin kylään, joka sijaitsee Gozon pohjoisrannalla. Tämä paikka on Gozon isoin lomakylä. Tässä pienessä paikassa tuli vietettyä tunti, jonka jälkeen suunnattiin saaren pääkaupungin, Victoria, läpi kohti Dwerjaa, jossa sijaitsee Azure Window - sininen ikkuna. Paluumatkalla piti pysähtyä Victoriassa, mutta kaupunki oli kovin ruuhkainen eikä pysäköintiä löytynyt .. Täälläkin käytössä ne oudot pysäköintijärjestelyt. Myöskään +34 lämpötila ei houkutellut lähtemään kävelemään ruuhkaisia katuja, jotenka suunnattiin takaisin satamaan ja lautalla Maltan saarelle. Todellinen road-trip..

Paluumatkalla kierrettiin keski Maltaa, ja kohteisiin palataan myöhemmin. Cominon saarelle ehkäpä vielä käydään - todettiin että Cirkewwasta myydään lippuja 10€, mutta Valletasta ne maksavat 25€.
Huomenna olisi tarkoitus (yrittää) viettää rantapäivää läheisellä Delimaran niemekkeellä. Lämpötilan on ennustettu olevan +36 astetta, että josko sitä kävisi Välimeressä viilentymässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti