keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Sinistä vettä ja esihistoriallisia temppeleitä

Aamusta suuntasimme Lounais-Maltan nähtävyyksille. Ensimmäisenä kohteena oli Blue Grotto - sininen luola, jossa pääsi kalastusveneen kyydillä puoleksi tunniksi ihailemaan meren ja eroosion kaivamia luolia, jossa merivesi heijasteli eri värejä, erityisesti sinistä värin. Vesi oli erittäin kirkasta. Vinkkinä että paikalle kannattaa tulla heti aamusta, koska tällöin auringonvalo tulee juuri oikeasta suunnasta ja turistilaumat eivät vielä häiritse tunnelmaa.


Punaiset korallit luovat hehkua..


Sinisessä luolassa
Hääkammio oli seuraavan paikan nimi - sininen väri heijastuu kivien alta.Blue Grotton satamaTämän suuntamasimme Unescon maailmanperintökohteina oleviin megaliittitemppeleihin - Hagar Qim ja Mnajdra temppeleihin, joista viimeisimmän temppelin kiviportti on myös Maltan 1, 2 ja 5 sentin kolikoissa. Temppelit ovat kuparikaudelta, noin 3200 B.C. Nykyisin temppelit on suojattuna isojen telttojen alla, josta vesi ei tuhoaisi kalkkikivestä tehtyjä pilareita ja kivipaaseja, joista isoin oli 5.2 metriä korkea ja painavin 20 tonnia. On siinä ollut tekemistä - ja nämä ovat vanhempia kuin Egyptin pyramidit.

Mnajdra temppeli:


 
Huomaa kiviin tehty koristelu seuraavassa kuvassa.
Takana näkyy kaiketi temppelin pyhin paikka, koska siellä oli jotain "pöytiä".


Megaliittitemppelien jälkeen suunnattiin Malta entiseen pääkaupunkiin Mdinaan, joka on erittäin kompakti vanhankaupunki kooltaan vaan 300 x 250 metriä isojen muurien ympäröivänä. Kadut olivat hiljaiset ja autiot. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti