maanantai 27. heinäkuuta 2015

Uplistsikhe-Gori-Kazbegi

Tänään oli pitkä ajopäivä Akhaltsikhesta Kazbegiin, 350km - isoille Kaukasus vuorille. Matkaan meni koko päivä, mutta oli myös matkalla paljon nähtävääkin. 

Ensimmäisenä kohteena oli kallioluolat 3000 vuoden takaa - Uplistsihke. Tämä luolakaupunki oli siis yli 2000 vanhempi kuin eilen käyty Vardzia luolakaupunki.Luolien jälkeen suunnattiin Isä Aurinkoisen eli Stalinin kotikaupunkiin Goriin, jossa tutustuimme herrasta tehtyyn museoon, kotitaloon sekä junan vaunuun, jolla herra oli matkustellut ympäri CCCP:ta, kun ei uskaltanut lentää. Museosta löytyi myös Suomen valtion vuonna 1949 lahjoittama 70-vuotislahja - Kalevala-aiheinen puukulho. Itse museo suorastaan huokui neuvostohenkeä - olihan se rakennettu 1950 luvulla.

Gorista matka jatkui kohti Kazbegiä, joka sijaitsee isoilla Kaukasus vuorilla (itse kylä on 1750 mpy) ja vieressä kohoaa Kazbegi vuori yli 5000 mpy. Ajoreitti nousi kokoajan ylöspäin, ja matkalla pysähdyttiin taas eräässä kirkossa (Anaurin) joka olikin hienolla paikalla - tosin tekojärven vieressä.

Vihdoin päästiin lähes 2400 metrin korkeuteen, ja Kaukasus vuoret alkoivat näkyä ympärillä. Pysähdyimme jännään paikkaan ottamaan kuvia - siinä oli älytön monumentti joka ylisti Venäjän ja Georgian 200 vuotista ystävyyttä, tehty vuonna 1983.1 kommentti:

  1. Tuo Uplistsikhe oli kyllä oikeastaan aika vaikuttava, vaikka alue ei kovin iso ollutkaan.
    Taisi meillä olla aika samanlainen päivä joskus - tässä linkki juttuun, jos joku haluaa vertailla kokemuksia :-)

    VastaaPoista