sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kohti Baijeria ja Deutsche alpenstraße

Ensi viikolla matkustan viideksi päiväksi Saksan eteläiseen Baijeriin (Muncheniin) F.A.S.T United tiimiläisten kanssa.  Siirtyminen Helsingistä tehdään Luftwaffen lennolla, koneena Airbusin A321. Munchenin lentoasemalta vuokrataan hieman isommat ja toivottavasti tehokkaat autot (kolme autoa) kolmeksi päiväksi - takavetoinen BMW olisi kiva auto saada käyttöön.  

Baijeriin lähtee myös Tepi - tuopin ja matkalaukun kanssa


Matkasuunnitelma on se, että ensimmäisenä päivänä suuntaan Munchenista Oberammergauhun ja sieltä edellen Deutsche alpenstraße pitkin Garmisch-Partenkirchenistä Berctesgadeniin. Ajomatkaa tulee olemaa lähemmäs 400km, ja aikaa tämän hienon reitin ajamiseen menee koko päivä, koska tarkoituksena on myös pysähdellä pienissä alppikylissä ja etsiä aina vaan haastavampia (päällystettyjä) tietä Saksan eteläisillä Alpeilla. Illalla majoituimme pienessä hotellissa, josta on upeat näkymät Alpeille (mm. Waltzmanin vuori)

Toisena päivänä on vuorossa ns. Hitlerin Kotkan pesä muut lähistön "30-luvun kohteet" sekä Itävallan puolella käynti (Salzburg) ja mahdollisesti Itävallan puolella hieman pidempi kierros Alpeilla (esim. Hallstatin kylä tai Zell am Seen järvimaisemat) ennen paluuta Berctesgadeniin. Tai jos kelit ovat hienot, niin sitten voidaan viettää päivä Königsee järvellä.

Kolmantena päivänä suunnataan takaisin Muncheniin, jossa tutustumme aamupäivän aikana mahdollisesti Dachaun keskitysleiriin tai hieman mukavampaan Landshutin keskiaikaiseen kaupunkiin. Iltapäivästä siirrytään Munchenin vanhaan keskustaan ja tarkoituksena on käydä mm.  kaottisessa Hofbräuhausissa tai hieman "hiljaisemmassa" Löwenbräuhausissa.

Neljäntenä päivänä osallistuaa sitten Oktoberfest 2015 ajaistapahtumaan, ja varmaankin vietetään koko päivä Oktoberfestin merkeissä oluesta ja tungoksesta nauttien.

Viidentenä päivänä on sitten paluu Suomeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti