maanantai 21. syyskuuta 2015

Matka Baijeriin

Matka ystävien kanssa Saksan Baijeriin ja Oktoberfesteille onnistui hyvin, ja sääkin suosi matkalla. Edeltävässä kirjoituksessa löytyy matkaohjelma, ja sen mukaan mentiin.

Saavuttuamme Munchenin lentoasemalle kävimme hakemassa vuokra-autot käyttöömme kolmeksi päiväksi. Itselleni sain autoksi Audin perus A4 TDI sedanin automaatilla, mutta eräs kaverini saikin sitten upgraden vuokrauksessa ja autoksi tuli hieman Suomessa eksoottisempi Infiniti Q50 - todella upean näköinen auto ja hyvin se liikkui Itävallan ja Saksan Alpeilla kun yhtenä päivänä olin auton kyydissä. Kolmas vuora-auto oli sitten hieman downgrade - Nissan Qashqai, joka puolestaa osoittatui aika kiikkeräksi ja hitaaksi autoksi.

Ensimmäisenä päivänä ajettiin ensin ruuhkaisen Munchenin läpi, kunnes päästiin Autobahn 95:lla, jossa päästiin ajamaan jopa 200km/h. Hieman vuokra-Audin all-season renkaat muuttuivat pehmeäksi tuossa nopeudessa. Päivän aikana ajettiin noin 400km, Munchen - Oberammergau - Berchtesgaden.

Toisena päivänä suuntasimme Kehlsteinhausille, eli Hitlerin Kotkapesälle josta aukesi upeat näkymät ympäristöön auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta ja lämpötilan ollessa ylhäällä noin 20 astetta ja laaksoissa lähemmäs 30 astetta. Kotkapesälle suuntavan kannattaa lähteä matkaan heti aamusta, koska paikka muuttuu erittäin ruuhkaiseksi klo 10 jälkeen (ylös vuorelle menee bussit, josta jatketaan hissillä vielä ylöspäin). Matkaan saa varata yhteensä 2-3 tuntia, jolloin ehtii hyvin tutustua itse Kehlsteinhausiin että ympäristöön.

Kehlsteinhaus - Kotkanpesä



Näkymä Berchtesgadeniin

Königsee

Tepi Kotkanpesällä

Kotkapesältä suunnattiin Bad Reichenhalliin kautta Itävaltaan ja edelleen Werfenin kylässä sijaitsevaan linnaan, jotka on tuttu Kotkat kuuntelevat -elokuvasta. Linnassa esiteltiin erilaisia haukkoja ja kotkia, sekä niiden lento- ja pyydystystaitoja.


"Naakat kuuntelevat" - Hitlerin Kotkanpesällä



Itävallan vuoristoja Werfenin kylässä

Lentonäytökseen lähtevä haukka ja kouluttaja
Ajoimme Itävallan Alpeilla parisadan kilometrin lenkin. Matkustin kaverin Infiniti Q50 autossa - ja kyllä pitää todeta että takavetoinen ja tehokas auto oli mahtava tälle vuoristopätkälle Bischofenista Saalfeldiin ja edelleen Berchtesgadeniin.

Kolmantena päivänä palasimme takaisin Muncheniin kiertäen A8 autobahnin isot ruuhkat kierrellen pieniä baijerilaisia kyliä. Ennen autojen palautusta kävimme vielä tutustumassa toisen maailmansodan aikaiseen keskitysleiriin, Dachauhin. Vaikka paikka on huomattavasti pienempi kuin Puolassa sijaitsevat tuhoamiskeskukset, niin tämäkin paikka oli omallaan tavallaan järkyttävä krematorioineen (sis. kaasukammiot, ja ruumiiden säilytystiloihin) ja teloituspaikkoineen. Kummastusta herätti se, että monet turistit ottivat täälläkin selfie kuvia krematorien sisällä yms. Itse en tästä paikasta viitsinyt yhtään kuvaa ottaa - kunhan vaan kävin ympäri isoa aluetta suhteellisen hiljaisena. Illalla kävimme vielä Munchenin keskustassa syömässä - Hofbräuhausiin ei ollut asiaa, se oli aivan täynnä.

Neljäntenä päivänä tutustuimme sitten itse Oktoberfest 2015 juhlapaikkaan todetammeksi vain että paikalle olisi pitänyt tulla jo klo 10 aamusta jotta isoihin "oluttelttoihin" olisi edes päässyt sisälle. Löysimme onneksi yhden paikan, jonne ei tarvinnut varausta. Itse meno alueella oli yhtä hulinaa - käyhän täällä vuosittain 6 miljoonaa kävijää, ja avajaispäivänäkin lähes puoli miljoonaa. Muutaman tunnin ihmettelyn jälkeen siirryimmekin Löwenbräuhausiin ja edelleen Augustine Kelleriin.

Oktoberfestiä




Tepi ja tuoppi









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti