sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Berlin

Saavuin Berliiniin toissa päivänä eli olen nähdyt nyt tätä Saksan pääkaupunkia pari vuorokautta. Olen vieraillut Saksassa aiemmin yli kymmenen kertaa ja tällä kertaa päätin käydä tässä isossa kaupungissa jota monet ovat kehuneet.

Laskeutuminen Tegelin lentoasemalle onnistui vasta toisella yrittämällä. Ensimmäinen päätyi Airbus A320 ylösvetoon kun tuuli otti koneesta kiinni sen verran pahasti että siipi oli osua kiitorataan. Toisella kerralla päästiin sitten turvallisesti vaappuen maahan. Tegelin kentältä siirryttiin TXL bussissa suoraan Alexanderplatzille, jonka läheisyydessä hotelli sijaitsee - Hotel Indigo Berlin Alexanderplatz. 
Seuraavassa muutama kuva Alexanderplatzin läheltä - hienoja vuokrakasarmeja..

Ensimmäisenä päivänä tutustuin lähiympäristöön (DDR aikaiset korttelit ja talot ovat ihan samanlaisia vuokrakasarmeja kuin mitä Suomi on täynnä!!! - kotoisa olo) ja erityisesti DDR ajan kortteleihin sekö todella mielenkiintoiseen DDR museoon, joka sijaitsee Spree joen varrella vastapäätä Berlinin Domia. Tätä museota voin suositella niille jotka ovat kiinnostuneet ostalgiasta eli DDR historiasta. Täällä pääsi tutustumaan niin Trabantiin kuin DDR aikaiseen kotiin - eipä muuten paljoa poikennut Kekkoslovakian eli Suomen sisutustrendeistä... 

Seuraavassa kuvia DDR museosta.


Toisena päivänä tutustuin keskustan nähtävyyksiin, Branderburgin porttiin, Valtiopäivätaloon, Juutalaisten muistomerkkiin.


Myöhemmin kävin myös Saksan korkeimmassa tornissa eli Fernsehturmiin joka yli 300 metriä korkea torni joka rakennettiin 1960 luvun lopussa DDR toimesta. Lopuksi vielä pari kuvaa legendaarisesta Trabanista, joita on maalattu hauskan värisiksi.Ainakaan toistaiseksi tämä kaupunki ei ole tuonut mitään yllätyksiä ja wow fiiliksiä. DDR:n puoli muistuttaa hyvin paljon Suomea ja Berlin Mitte on erittäin kolkon oloinen eikä minua paljon lämmittänyt turkkilaisten kaupunginosa tai ns vaihtoehtokulttuurin vaikutukset. DDR ja currywurst museota voin suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti