sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Portugali: Evora

Portugalin matka jatkui kohti Alentejon maakuntaa ja Evoran keskiaikaista kaupunkia pienellä Smart vuokra-autolla. Matkalla ajoimme Ponte de Vasco siltaa pitkin (19km - yksi maailman pisimpiä siltoja) Tejo joen toiselle puolelle ja edelleen pieniä maaseutukyliä ja korkkitammimetsiä nähden. Sää ei suosinut tätä päivää - sateista ja sumuista lämpötilan ollessa noin 15 astetta.

Evorassa kävimme ensin tutustumassa Capela dos Ossos "luukappeliin", johon on kerätty yli 5000 munkin luut yhteen pienehköön kappeliin. Ovensuussa on pahaenteinen teksti "Me täällä olevat luut odotamme sinun luitasi". Aika karmaiseva paikka!!

Iltapäivän vesisateessa kiersimme Unescon maanperintökohdetta tutustuen roomalaisten ajan temppeliin ja pienillä kujilla kävellen. Hienoja keskiaikaisia rakennuksia ja mukulakivikujaa riitti. Aika rauhallinen paikka verrattuna Sintraan tai Lissaboniin - onhan nyt tammikuu eikä mikään turistisesonki. Majoitumme pienessä Albergaria Do Calvario hotellissa vanhan kaupungin sisäpuolella, jossa on aivan erinomainen palvelu - suosittelen tätä paikkaa.

Seuraavassa kuvia luukirkosta..
Kuvia sateisesta Evorasta


Tässä meidän pieni punainen Smart korkkitammimetsän edessä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti