lauantai 2. tammikuuta 2016

Portugali : Lissabon ja Sintra


Vuoden 2016 ensimmäinen matka lähti Helsingin lentoasemalta 1.1.2016 klo 5:25 kohti Lissabonia TAPin lennolla. Itse lento oli tasainen, mutta tarjottu ruoka ihan hirveää.. Penkit sentään olivat suhteellisen mukavat viiden tunnin lennolla.

Lissabonin lentoasemalta matka jatkui metrolla kohti keskustaa, jossa majoitus on suhteellisen hienossa hotellissa Avenida Liberdade kadun varrella. Heti ensiksi otettiin hotellin tarjoama aamupala, ja näin päivä saatiin uudestaan käyntiin koska herätys oli ollut jo heti rakettien lähetyksen jälkeen klo 02:30.

Ensimmäisenä päivänä kuljettiin ympäri Lissabonin keskustaan (Baixa) ja vanhan kaupungin (Bairro Alto) katuja kävellen ja jätekasoja väistellen koska edeltävän yön juhlinnan merkit olivat vielä näkyvillä. Iltapäivästä sattui älytön vesisade, joka sai kadut tulvimaan. Onneksi löysimme mukavan olutravintolan, jonka oli rakennettu vanhaan luostariin - munkkeja ei näkynyt, mutta olut oli ihan hyvää. Koska kaupunki sijaitsee seitsemällä mäellä korkeuserot ovat välillä suuret ja niitä helpottamaan on rakennettu raitiovaunut hieman erilaisella teliratkaisulla. 

Ensiksi kaksi kuvaa toisen päivän reissusta Sintraan eräästä kaivosta...ja matkalla sen pohjalle.

Kuvia Lissabonista - Baixa ja Bairro Alto.


Hieno sisäpiha erään ravintolan edessä..


Toisena päivänä teimme päiväreissun Unescon maailmanperintökohteeseen, Sintraan, joka sijaitsee puolen tunnin junamatkan päästä Lissabonin Rossio asemalta. Koska kyseessä oli lauantaipäivä oli juna kuin koko Sintra avain täynnä turisteja, jotenka emme tällä kertaa käyneet Penan palatsissa vaan kävimme katsomassa huimaa Quinta da Regaleira palatsia ja sen hienoa puistoa, jossa oli rakennettu kaikenlaisia torneja, luolia ja erikoisuutena maansisään kaivettu "kaivo" jonka pääsi kävelemään ylös ja alas kierreportaissa.  Kaivon pohjalta pääsi eri luolia pitkin kävelemään toisiin luoliin. Tämä paikka on kuuluisa okultismistaan ja löysin muutamia merkkejä saatanan palvonnasta ja pentagrammeja..

Yritimme myös jonottaa Palacio Nacional de Sintra kuninkaanpalatsiin, mutta jono lipunmyynti oli pitkä eikä edistynyt, jonka päätimme nauttia hyvän lounaan läheisessä Tulhas ravintolassa (paistettua turskaa valkosipulilla). 

Illaksi palasimme takasin Lissaboniin, jossa kävimme ihmettelemässä eri metroasemien kaakelikoristeisia seiniä.,vinkkinä että kannattaa hankkia metrokortti - erittäin edulliset matkat sekä toimiva metrojärjestelmä.Quinta da Regaleiran palatsi ja puisto - jännä kaivo ja luolia.Lopuksi vielä kuva Cais do Sodren metroasemalta.1 kommentti:

  1. Hauska lukea kokemuksestasi, kun oma Lissabon ja Sintran reissu on meillä juuri purussa. Kotiuduttiin jo viime vuoden puolella, mutta olemme olleet muiden asioiden puitteissa niin kiinni, että kuvat on vielä käsittelemättä. Sintra ja Lissabon olivat kyllä upeita molemmat!

    VastaaPoista