keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Portugali: Obidos ja Lissabon

Evorasta matka jatkui kohti Obidoksen kaupunkia, joka on kuuluisa linnastaan, valkoisista taloista sekä Ginja-likööristä (kirsikkalikööri) jota tarjoiltiin kaikissa paikoissa. Myös turisteja oli päiväreissulla tässä pienessä kaupungissa kadut täynnä vaikka vettä satoi ja muutenkin oli tuulinen päivä.Seuraavassa kuvia Obidoksesta
Obidoksesta jatka jatkui meren rannalle, Penichiin, jossa ihailimme Atlannin aaltoja - hyvä surffikeli.

Matkalla takasin Lissaboniin tuuli vaan yltyi ja Smart alkoi parissa kohtaa tekemään sivuttaisliikettä jolloin mentiin etupyörät vinkuen. En suosittele Smartia kova tuulisiin olosuhteisiin. Auto saatiin ehjänä perille, vaikka välillä meno oli aikamoista.

Tiistaina suuntasimme läheiselle Castello do San Jorgen linnoitukseen, joka oli aivan älyttömän kallisti hinnoiteltu paikka -8.5€/hlö. Näkymät olivat hienot, mutta ei kannata maksaa tästä näin kovaa hintaa.
Linnoitukseen pääsee raitiovaunulla, mutta aivan hyvin myös kävellen - samalla näkee paremmin maisemia. Kannattaa kiertää linnoituksen alla olevaa Aftaman kaupunginosaa samalla kertaa.

Päivän viimeisenä kohteena oli Belemen torni, joka sijaitsee keskustasta muutaman kilometrin länteen Tejo joen varrella - raitiovaunulla 15 pääsee perille, jos ei jaksa kävellä.Keskiviikkona käytiin sitten tutustumassa meriakvaarioon, joka sijaitsee myös Tejo joen varrella, mutta lähellä lentokenttää. Metrolla pääsee suoraan perille. Paikka on aika kallis (14€/hlö), mutta saatiin kulumaan aikaa kolmatta tuntia ihmetellen erilaisia kaloja, koralleja, merivuokkoja yms. Seuraavassa hieman kuvia.. Tuo ensimmäinen kala oli kyllä oudon näköinen...


Kaikenkaikkiaan Lissabon on mukava kohde muutamaksi päiväksi. Suosittelen myös käymistä Sintrassa ja mikäli mahdollista myös Evorassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti