keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Görlitz

Kolmen päivän jälkeen otettiin vuokra-auto (Mersun A180d automaatti sportti varusteilla) käyttöön viikoksi ja lähdettiin tutustumaan tarkemmin entisen Itä-Saksan alueisiin. Ensimmäisenä kohteena oli Saksan itäisin kaupunki, Görlitz joka sijaitsee Neisse-joen varrella ja joen toisella puolella on Puolan Zgorzelec joka vielä vuonna 1945 kuului Saksaan. 
Görlitzin kaupunki on säästynyt sodan tuhoilta ja tästä syystä sen vanhakaupunki on erittäin hienosti säilynyt. Rakennukset ovat sekä goottilaista että renessanssiajan tyylisiä. Kaupungissa on lähes 4200 eri tyylistä rakennusta, ja onneksi DDR aikana maalla ei ollut varaa jyrätä tätä paikkaa kuten monessa muussa kaupungissa on käynyt. Tästä syystä paikassa on filmattu viime aikoina useita kuuluisia elokuvia kuten Tarantiinon Inglorious Basterds sekä Maailman ympäri 80 päivässä. Yhteensä kaupungissa on käytetty yli 250 filmissä eli tästäkin syystä suosittelen käymään täällä.Kävin myös Puolan puolella, jonne pääsee näppärästi vanhaa kivisiltaa pitkin. Ruoka ja juoma olivat Puolassa lähemmäs puolta halvemmat kuin Saksassa vaikka hinnat olivatkin suunnattu Görlitzistä käyville turistille.

Vuokra-auto:


1 kommentti:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kaupungilta! Oon menossa opiskelijavaihtoon Saksaan, toivottavasti ehtisi käymään mahdollisimman monessa kaupungissa.

    VastaaPoista