sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Matkailuvuosi 2016

Tässä on päivitystä matkailuvuoden 2016 tapahtumista sekä menneistä että tulevista. Julkistan loppuvuodesta tehtävän pidemmän Fantti-matkan suunnitelmat.


Fantti-matka tiedossa loppuvuodesta 2016


Aiemmassa viime vuonna kirjoitetussa artikkelissa Suunnitelmia vuodelle 2016 kuvasin tilanteen joulukuussa 2015. Nyt hieman päivitystä.

Tammikuu 2016

Tammikuussa suuntaisin kuudeksi päiväksi Portugaliin heti vuoden ensimmäisenä päivänä Lissaboniin, Sintraan ja Evoraan tutustuen. Säät olivat hieman tuuliset ja sateiset, mutta auringosta saatiin välillä nauttia.

Helmikuu 2016

Helmikuussa tein yhdeksän päivän matkan entisen Itä-Saksan eli DDR:n alueelle tutustuen ensimmäistä kertaa Berliiniin sekä kiertäen vuokra-autolla ympäri entisen DDR:n alueita. Matkasuunnitelman löydät linkistä Matkasuunnitelma nukkumattia tapaamaan ja muut artikkelit Saksa linkin takaa. Itäinen Saksa on huomattavan erilainen kuin läntinen Saksa - turisteja on vähemmän ja maaseutu on "harmaampi" kuin vaikkapa Baijerissa. 

Helmikuun viimeisenä viikonloppuna käväisin myös Tallinnassa viikonloppumatkalla tutustuen hienoon Sokos Hotel Estoriaan, ja muuten vaan kierrellen ympäri Tallinnan vanhaa kaupunkia. Kävin myös tutustumassa georgialaiseen ravintolaan, jossa sai ihan hyvää georgialaista ruokaa sekä vihreää  "limua", jossa on (yllätys, yllätys) käytetty rakuunaa. Tähän tutustuin viime kesän matkalla Georgiaan, johon tykästyin kuten myös taikinanyyttien sisällä oleviin liha-annoksiin (kinkali) sekä tietysti erinomaisiin viineihin (valitettavasti Suomesta saa vain yhtä - mutta hyvää - georgialaista viiniä A-kaupasta). Suosittelen Georgiaa matkailukohteena! 

Maaliskuu 2016

Parin päivän päästä lähden Azerbaijaniin, ja matkan kuvauksen löydät Azerbaijan matkasuunnitelma ja viisumi artikkelista. Kyseessä on 64. maa, jossa olen käynyt. Tiedossa on öljynporaukseen tutustumista, palavaa kaasua, mutatulivuoria (Gobustanissa) ja tietysti Bakun vanhaa kaupunkia ja ultramodernia arkkitehtuuria.

Paluumatkalla pysähdyn myös yhdeksi päiväksi Istanbulissa, josta nyt ei ole viime aikoina tullut hyviä uutisia liittyen terrorismiin ja pommituksiin.  Pitänee välttää isompia väkijoukkoja...

Huhtikuu 2016

Huhtikuulle ei ole suunniteltu vielä mitään matkaa. Liettuassa pitäisi käydä hakemassa paikalliset eurokolikot haltuun, niitä kun puuttuu vielä muutama. Vilna vanhakaupunki on myös erittäin kiva paikka - kerran olen käynyt.  

Toukokuu 2016

Toukokuun lopussa lähden käymään muutamaksi päiväksi Barcelonaan, jossa olen aiemmin vieraillut vuonna 2014. Barcelonassa riittää nähtävää, ja mikä on erityisen mukava on se, että samalla voit kokea sekä kaupunki- että rantaloma. Goottilainen kaupunginosa (Barri Gotic) on mukavan sokkeloinen ja kuumalla ilmalla sopivan varjoisa. Viime reissulla tuli neljässä päivässä kierrettyä kaikki turistien perus-nähtävyydet (Gaudiin liittyvät nähtävyydet, La Rambla, Eixample, Saints Montjuic), jotenka nyt olisi aikaa tutustua hieman tarkemmin ja "rauhallisemmin" kaupungin yhteen osaan. 

Kesäkuu-heinäkuu 2016

Kesäloman (neljä viikkoa) kohteita ja aikataulua ei vielä ole lyöty kiinni, mutta suunnitelmissa on matkustaa takaisin Kaukaukselle (osa III) ja tutustua viikon ajan Armeniaan joko omatoimisesti vuokra-autolla kiertäen tai kuljettaja-oppaan avustuksella. Samalla kertaa olisi tarkoitus myös käydä Kazakstanissa, jolloin olisin käynyt kaikissa Euroopan maissa. Suoria lentoja Yerevanista Kazakstaniin Almatyyn ei ole olemassa, jotenka vaihtoehdoksi jää kierto Kiovan kautta tai sitten sitten lennän Tbiilisiin, josta käsin kävisin Armeniassa ja myöhemmin lentäisin Tbiilisistä suoraan Almatyyn. Samalla kertaa voisi ehkäpä myös käydä Kirgisiassa, koska maa on "siinä lähellä".

Georgia, Kaukasus vuoria - Kazberg


Loput pari viikkoa voisi sitten joko viettää Suomessa tai vaikkapa Kreikan saaristossa ns. saarihyppelyä tehden. Huhtikuun alussa pitää nämä suunnitelmat laittaa toteutukseen eli käynnistää lentojen varaukset. 

Elokuu-lokakuu 2016

Syksyllä varmaankin tulee tehtyä joku pienempi matka Eurooppaan - Dubliiin näyttäisi pääsevän suhteellisen edullisesti. Irlannin maaseudulla voisi taas käväistä ja samalla tapaamassa siellä (Birr, County Offaly) asuvia sukulaisia. Irlannissa olen käynyt kaksi kertaa.. Dubliniin ei kannata jäädä vaan suunnata vaikka Kerryyn tai Connemaraan...Vihreät nummet, turpeen tuoksu ("Irlannin haju") sekä hyvä kylmä Guinness lähipubissa... 

Marraskuu-Joulukuu 2016

Loppuvuonna lähden sitten hieman pidemmälle matkalle Kaakkois-Aasiaan. Tämän matkan olen nimennyt Fantti-matkaksi, koska matka alkaa elefantin muotoisesta Thaimaasta. Matkan reittikartan löydät tästä: Fantti-matka.

Tämä matkan lennot tuli varattua (niin kuin yleensä...)  jo helmikuussa vähän ex-tempore tyyliin, koska Lentodiilistä löysin Turkish Airlinesin lennot HEL-IST-BKK (Helsinki-Bangkok) hintaa 410€/mp. Samalla kertaa varaisin sitten muutkin lennot matkaan liittyen, ja osan B&B majoituksista.

Buddha patsaita Bangkokissa


Myös vuonna 2014 tehty Koala-matka antoi lisää pontta varata matka johonkin lämpimään, kun Suomessa on "erittäin synkkää ja ikävää". Jo viime vuoden marras-joulukuussa alkoi taas tekemään mieli pois Suomesta - ehkäpä marraskuulla on jokin tarkoitus Suomessa, mutta mielestäni sen voi hyvin viettää jossain muualla kuin Suomessa.

Fantti-matkan suunnitelma on seuraava: Aluksi lennän Helsingistä Bangkokiin, jossa vietän kolme päivää lähellä kaoottista Khao San roadia, samassa pienessä B&B majoituksessa jossa olin helmikuussa 2015 pari yötä. Nyt on turistinähtävyydet nähty, jotenka ei ole "paineita" enää juosta ympäri Bangkokia +37 asteen lämmössä katsomassa "watteja" eli temppeleitä -- nyt voi vaan olla ja nauttia rennosti lämmöstä, ja hyvästä ruuasta..

Bangkokista matka jatkuu AirAsian lennolla (hirveän Don Muang lentokentän kautta) Laosiin ja Luang Prabangiin kaupunkiin kuudeksi päiväksi. Suunnitelmat Laosin suhteen ovat vielä auki - Mekong joella pitäisi nyt aina käydä, ja ehkäpä jossain lähistön viidakossa.

Laosin jälkeen lennän Vietnam Airlinesilla Hanoihin. Vietän Vietnamissa kuudeksi päivää, ja tarkoitus olisi ainakin käydä Halong Bayssa parin päivän matkalla, ja tietysti kumartamassa Setä Ho Chi Minchin mauseleumissa. Hanoista matka jatkuu takaisin Bangkokiin Qatar Airwaysilla -- ja viimeksi pari kolme päivää vietän taas jossain päin Bangkokia (kenties joku luksus-hotelli...) ennen kuin palaan Istanbulin kautta Suomeen keskelle todennäköisesti räntäistä ja synkkää joulukuuta juhlimaan Suomen 99-v Itsenäisyyspäivää.

Ko Phangan auringonlasku, Maithai drinksut  ja paikallinen jänis
Voit myös seurata tehtyjä ja tietysti tulevat matkoja myös varjoblogista - Pupumatkat, jossa on myös matkojen lisäksi arkista puuhastelua hieman eri näkökulmasta ei niin vakavasti kirjoitettuna. Matkailua ja elämää kun voi tarkastella myös toiselta kannalta - todellinen pehmopupujen lifestyle blogi.

2 kommenttia:

  1. Suunnitelmasi kuulostaa lähes samalta kun minulla on kakkosvaihtoehtona vuoden vaihteeseen. Haaveilen Vietnam, Laos ja Kambodzean matkasta kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis loppuvuoden suunnitelma. Mielenkiinnolla odotan juttujasi.

      Poista