sunnuntai 28. elokuuta 2016

Cesky Krumlov

Cesky Krumlov sijaitsee etelä-Tsekeissä Böömin maakunnassa noin 200km Prahasta etelään. Kaupunki on hienoin keskiaikainen kaupunki Tsekeissä ja kuuluu täten myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Itse kaupunki on erittäin hieno, Vltava joki tekee kysymysmerkin muotoisen mutkan kaupungissa siten että sisäkaupunki jää hienosti mutkan "sisään" ja vastarannalla kohoaa mm. Cesky Krumlovin linna, joka on 1200-luvulta. Kannattaa käydä katsomassa linnaa ja siellä kohoavaa tornia, josta on upeat näkymät kaupunkiin.

Kaupunki on aika turistimainen, se pitää myöntää, kun katselee ja kuuntelee ympärilleen. Päivisin kaupunki täyttyy turistilaumoista ja iltaisin on hieman hiljaisempaa. Suosittelen tätä kaupunkia, mikäli Praha on jo tuttu ja olet kiinnostunut keskiaikaisesta tunnelmasta ja hyvästä tuhdista ruuasta. Majoituksesta kannattaa suosia pieniä pension tyyppisiä majoituksia - itse olen tällä hetkellä Pension Wok nimisessä paikassa, jonka isäntä on erittäin mukava ja lupsakka henkilö. Alla olevista kuvissa on Pension Wok josta on mahtavat näkymät kaupunkiin ja joelle. Hinta 70€ yö - Prahan jälkeen tämä kaupunki on toiseksi kallein paikka Tsekeissä majoituksen suhteen.

Ruokapaikoista Eggenbergin panimoravintola on aivan huippu hinta-laatu-mukavuussuhteessa. Olut maksaa 30kr, kun turistipaikoissa siitä pyydetään 50-60kr - jokatapauksessa halpaa verrattuna Suomeen. Olut siis maksaa 1.1€-2€. Ruoka maksaa noin 130-170kr eli 5-7€.

Lopuksi pitää vielä mainita mahdollisuus meloa tai soutaa Vltava-jokea pitkin alavirtaan - näin kesäisin se tuntuu olevan erittäin suosittua.

Seuraavassa kuvia Cesky Krumlovista. Suosittelen!!

Pension Wok - jonka terassilla tämän jutun kirjoitin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti