tiistai 22. marraskuuta 2016

Ayuthaya, Bangkok Pa ja jokiristeily

Päiväreissu turistiryhmässä Siamin entiseen pääkaupunkiin Ayuthaya ja kuninikaalliseen kesäpalatsiin Bang Pa:n. Saihan olla ihan turrena ja mennä ryhmän mukana.. onneksi opas oli erittäin hyvä ja selkeä, jotenka päivän aikana sain kuulla monta juttua historiasta ja nykyisyydestä.


Ensimmäisenä kohteena oli Kesäpalatsi jota ei oltu käytetty aktiivisesti enää pitkään aikaa. Rakennuskanta oli hyvin eurooppalaista thain ja Kiinan tyyleillä sekoitettuna. Tunnissa juoksimme ympäri palatsialuetta. Ja voi sitä turistien määrää... joka ei nyt kuvista onneksi näy. Vihreät norsut olivat kumminkin hauskoja.


Palatsista ajettiin puolisen tuntia Siamin entiseen pääkaupunkiin Ayathayan, joka oli tuhottu 1776 burmalaisten toimesta. Alue on nykyisin Unescon listoilla. Jotain watteja ja pagodia oli vielä jäljellä - sekä kuuluisa Buddhan pää joka oli juurtunut erään puun juureen. Alueella oli myös makaava buddha - pienempi kuin Bangkokissa oleva. Angkor wattiin verrattuna toki huomattavasti pienempi paikka.Lopuksi ajoimme takasin Bangkokiin päin ja siirryimme White Orchid Cuirse laivaan, jossa tarjoiltiin lähemmässä sadalle turrelle lounas ja kaksi tuntia jokinäkymiä ennen paluuta Bangkokiin.


Reissu oli suhteellisen mukava vaikka kiirettä pitikin ruuhkaksi asti. Paljon on kiinni oppaasta että kuinka saa ihmiset viihtymään. Vietän vielä tämän päivän Bangkokissa ja huomenna jatkan matkaa Laosiin, Luang Prabangiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti