tiistai 29. marraskuuta 2016

Hanoi - Kirjallisuuden temppeli

Saavuin eilen Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin. Lentokenttä ja tie kaupunkiin erittäin moderneja ja vasta vanhassa kaupungissa alkoi mopoja näkymään enemmän. Majoitun Hoan Kiem järven lähellä La Selva Hotellissa, jonka vastaanotto oli erittäin ystävällisiä ja saimmekin upgraden hieman isompaa Exclusive Suiteen. 

Aamulla lähdin tutustumaan paremmin kaupunkiin ja ensin aloin kiertämään Hoan Kiem järveä, joka on saanut nimensä kultaisesta kilpikonnasta joka kätki miekan järven syvyyksiin. En päässyt montakaan metriä eteenpäin kun törmäsin koululaisiin, joka alkoivat haastattelemaan minua. Olivat laatineet kysymykset valmiiksi ja opettaja seurasi sivusta. Suomi ei ollut arvataankaan heille mitenkään tuttu paikka, joten piti vähän soveltaa. Lopuksi otettiin paljon kuvia ja käveltiin kaikki, kunnes jatkoin matkaa...ja törmäsin toiseen ryhmään. Sama juttu.. kolmannen ryhmän kohdalla kävelin toiseen suuntaan. 


Järveltä suuntasin mopoja väistellen kohti kirjallisuuden temppeliä, joka on aika hieno ja suhteellisen hiljainen paikka suurkaupungissa. Temppeli on hyvin kiinalaisvaikutteinen.

Mopoja riittää...


Hanoin paikallisjunat menevät asuinalueiden läheltä.. "asunto läheltä rataa"..Kuvia temppelistä 
Lapset ihmettelevät kultaista kilpikonnaa.

Temppelin jälkeen suuntasin Setä Ho Chi Minh mausoleumia kohden, mutta valitettavasti setä oli kolmen kuukauden lomamatkalla Moskovassa ehostuksessa (basamoidun ruumiin kunnostuksessa) enkä näin ollen päässyt häntä tapaamaan. Kävin kumminkin kumartamassa hänelle mausoleumin edessä.


Lähellä oli myös Sedälle omistettu museo.


Lämpötila näin marraskuun lopussa on suhteellisen viileä, vain 18 astetta, jotenka tänään noin 6-7km kävelyllä ei tullut mitenkään hiki..kuin muutamissa kohdissa katujen ylityksessä. Siinäkin pitää vaan mennä yli kadun tasaisella tahdilla, pysähtyä ei saa eikä missään nimessä kääntyä takasin. Mopot jotenkin onnistuvat väistämään jalankulkijoita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti