maanantai 28. marraskuuta 2016

Letkeä Laos

Huomenna jatkan illasta matkaa Vietnamiin, mutta muutama sana ja kuva vielä Laosista. Ensiksi paikka on yllättänyt minut täysin, toiseksi luonto on upeaa vihreää sademetsää ja kukkuloita, kolmanneksi ruoka on aivan älyttömän hyvää - ja ihmiset, yhtä hymyä ja ystävällisiä. Tietysti paikassa on huonoja puolia, kuten pieni rähjäisyys ja roskien määrä, mutta kehitysmaata ei voi kaikesta syyttää resurssien puutteen vuoksi. Hintatasoltaan paikka on länkkäreille edullinen - ruoka 3-6€, olut 1.5€ - majoituksen hintahaitari on sitten laajempi. 

Eilen kävin Elefantti Campilla, joka turistimaisuudesta huolimatta, oli ihan kiva kokemus varsinkin kun pääsi ratsastamaan noin puolitoista kilometriä fantilla. Tämän jälkeen siirryttiin veneellä katsomaan pienempiä elefantteja ja lopuksi eräälle putouksille (Tad Sae). Uimaankin pääsi. Kävin viidakossa kävelyllä ylävirtaan.


Illalla kävin tutustumassa paikallisiin iltamarkkinoihin, jossa oli kaikenlaista käsityötavaraa myytävänä. Lopulta palasin takasin majapaikkaan.. kuljettajan englanninkielen taito ei ollut ihan huippuja. Autossa oli  ilmastointi 16 asteessa ja kun mainittiin että on hieman kylmä niin lämpötila säädettiin 13 asteeseen. Siinä sitä sitten mentiin jääkaapissa parikymmentä minuuttia.

Tänään kävin vielä tutustumassa läheiseen Pho SI kukkulaan ja siellä hyljättynä olevaan luostariin. Sunnuntaina koko kylä oikeastaan nukkui tai ainakaan väkeä ei näkynyt kadulla mitä nyt kovaan ääneen huutavia kiinalaisia turisteja.

Kuvia Phu si .. poijat vuoden 1975 ilmtorjuntatykin raadon kimpussa..

 Vielä kovempi meteli lähti sitten siitä kiinalaisista tai korealaisesta (epäilen ensimmäisiä) jotka tulivat samaan korealaiseen ravintolaan, johon olin juuri saapunut illalliselle. Ei tuollaista mökää saa edes suomalaisista pikkujouluissa. .. noh.. ruokalista ei tietenkään ollut englanniksi eikä siellä kukaan sitä puhunut. Osoitin vain koukeroilla olevaa tekstiä (halvin ruoka) ja kysyin mitäs tämä on. Paikan johtaja otti Googlen ja naputteli sinne.. jaahas, mustekalaa. No sitä sitten... Huomenna tosiaan jatkan iltalennolla Hanoihin, Vietnamiin.


1 kommentti:

  1. Monet tapaavat nykyisin paheksua tuota elefantilla ratsastamista. En ole itse kovin hyvin aiheeseen perehtynyt, kun ei ole ihan lähiaikoina ollut tiedossa moista harrastusta, mutta ehkä joskus jos aikaa on, niin kannattaa asiaan paneutua, Sinunkin :-)

    VastaaPoista