perjantai 25. marraskuuta 2016

Luang Prabangiin

Saavuin Laosiin kaksi päivää sitten Thaimaasta. Lento Bangkokista Luang Prabangiin kesti vain vähän yli tunnin AirAsian lennolla. Laosiin vaaditaan viisumi, ja sen saa kätevästi suoraan lentokentältä pienen jonotuksen jälkeen. Itse lentokenttä on hyvin pieni. 

Majoitun pienessä B&B tyylisissä hotellissa Nam Khan joen varrella My Dream Resortissa. Joki laskee isompaan Mekong jokeen, jonka varrella itse vanha kaupunki on. Kaupunki on hyvin eurooppalainen (ranskalainen) johtuen Ranskan siirtomaahistoriasta. Kaupunki kuuluu myös Unescon listalle ja muutaman päivän tutustumisen jälkeen voin sanoa että tämä paikka on todella hieno ja hiljainen - lisäksi talot sulautuvat hienosti isojen palmujen katseeseen.

Seuraavassa kuvia Wateista eli temppeleistä, joita täällä on kymmeniä.


Kuuluisin watti on Wat Xieng Thong - seuraavassa kuvia..Kadulla näkyi myös ranskalaisia vanhoja autoja ja tietysti siirtomaa-ajan rakennuskantaa.Mekong joen näkymät hallitsevat kaupungin toista laitaa.Muutama kuva itse hotellista tai oikeastaan hotellialueella, kun rakennuksen ovat lähes kasvillisuuden peittämät. Ensimmäisen kuvan taustalla on Phu Si mäki, jonka päältä on hienot näkymät. Huoneen parvekkeelta näkyi auringonlasku upeasti.
Lähistöllä on myös bambusilta, joka oli juuri avattu uudestaan sadekauden jälkeen. Tästä pääsee nopeasti kaupunkiin - sekä paikalliset että turistit (åpiti maksaa 5000kip) käyttävät tätä siltaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti