lauantai 26. marraskuuta 2016

Mekong

Mekong-joki on yksi suurimmista ja pisimmästä maailmassa, jotka saa alkunsa Himalajan vuoristosta ja kulkee Kiinan, Laosin, Vietnam, Thaimaan ja Kambodza kautta mereen. Luang Prabang sijaitsee myös Mekongin varrella, jotenka päätin vuorata veneen ja lähteä ajelemaan joelle 25km ylävirtaan oleville Pak Oun luolille, jonne on kasattu tuhansia ei toivottuja Buddha patsaita vähän kuin piiloon.

Suurin osa turisteista tekee retken aamusta, jolloin joella ja luolassa voi olla ruuhkaa jotenka otin veneen vasta iltapäivästä ja paluumatkalla sain ihastella hienoa auringonlaskua Mekong joella. Suosittelen lähtemään iltapäivästä matkaan, ei ole ruuhkasta tietoakaan.

Matka kestää kaksi tuntia ylävirtaan, ja noin puolitoista tuntia takasin. Luolalla vietin aikaa noin tunnin. 

Tunnelma matkalla (näkymien osalta) oli kuin Ilmestyskirja.Nyt elokuvassa. Joen varrella oli paljon siirtolaisajan isoja taloja, joissa olisi voinut kapteeni Willardinkin vierailleen matkalla tapaamaan eversti Kurtzia. Vain Nung River kappale olisi pitänyt soida taustalla. Noh - tällä kertaa oli rauhallisempaa.

Kävimme menomatkalla myös huoltisella tankkaamassa..


Nuoret noviisit (munkkikokelaat) uimassa.Pak Oun luolassa oli ala- ja yläluola, jossa on aika pimeää. Taskulamppu on hyvä olla mukana.

Loppumatkalla aurinko alkoi laskemaan ja maisemassa sävyt alkoivat tummumaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti