sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Bangkok - Fantti-matkan päätös

Palasin eilen Vietnamista Bangkokiin Qatar Airwaysin (Boeing 777-300ER) puolentoista tunnin lennolla. Kentältä suuntasin suoraan Bangkokin keskustaan junalla (AirLink - 45bath) ja vasta tämän jälkeen otin taksin (jossa toimi mittari) AriyasomVilla hotelliin, joka sijaitsee liikekeskustan ytimessä mutta kumminkin rauhallisella paikalla heti jokikanavan vieressä. Suosittelen juna+taksi yhdistelmää, koska se on ainakin halvempi ja ehkäpä nopeampi kuin että ottaa kentältä (mittari) taksin.Aamulla lähdin käymään Jim Thomson museotalossa, joka on rakennettu vanhojen thai-talojen tyyliin. Tämä Jimihön tuli kuuluisaksi siitä että 1950-luvulla hän toi thai silkin maailman tietoisuuteen. Vuonna 1967 hän katosi salaperäisesti Malesiassa. Talo, joka oli hänen asuntonsa aiemmin, toimii nykyisin museona jossa on satoja vuosia vanhoja esineitä, joita hän matkoillaan "keräili" ympäri Kaakkois-Aasiaa. Talossa ei saanut kuvata, vain puutarhassa. Yhden kuvan sain talon sisältä otettua.

Museosta lähdin kävelemään iltapäivän kuumuudessa kohti Thaimaan (vielä) korkeinta rakennusta ja hotellia, Bayioke Tower II (304 metriä), jossa pääsi 84. kerroksessa pyörivälle ulkotasanteelle ihailemaan laajaa Bangkokin metropolia (väkiluku 13,4 miljoonaa). 
Fantti-matka (Thaimaa-Laos-Vietnam) alkaa pikkuhiljaa olemaan valmis ennen paluuta Suomeen. Näistä kolmesta maasta suosikiksi nousi Laos, josta kirjoitin edeltävissä kirjoituksissa. Vietnam oli taas erittäin edullinen, mutta liikenne hieman rasittavaa. Thaimaa on taasen tasapaksu valinta ja nykyisin aika monen reppureissaajien aloituskohde Kaakkois-Aasiaan. Se on näistä alueen maista se helpoin ja kehittynein. Myanmarissa eli Burmasss en täällä matkalla ehtinyt (enkä ajanpuutteen vuoksi) käymään. Se jää siis varastoon tulevia matkoja ajatellen. Tiistaina palaan Suomeen juhlimaan 99-vuotiasta Suomea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti