lauantai 3. joulukuuta 2016

Halong Bay

Halong Bay - laskeutuvan lohikäärmeen poukama, on Vietnamin isoin ja tärkein turistirysä. Se sijaitsee Hanoista neljän tunnin ajomatkan päässä (150km) ja useat matkatoimistot tarjoavat sinne pakettimatkoja yhden päivän pikavierailusta aina usemman päivän matkoihin, jossa yövytään risteilyaluksella. Halong Bay on valittu kaksi kertaa Unescon maailmanperintökohteeksi ja muutamia vuosia sitten se nimettiin yhdeksi maailman (uusimmista) seitsemästä ihmeestä.


Aikataulun puitteissa valitsin yhden päivän pikavierailun - neljä tuntia bussissa, neljä tuntia veneellä ympäri lähistön saaria ja takasin neljä tuntia bussissa. Aika uuvuttava päivä varsinkin kun tiet Vietnamissa ovat hieman (ei paljon) huonommat kuin Suomessa. Matkalla pysähdyttiin hirveässä turistirysämyymälässä, ennen risteilyn alkua. Aluksi risteilyillä tarjottiin kehno lounas ja sitten ajeltiin merellä eteenpäin muiden kymmenien venekuntien seurassa ensimmäisille saarille, pari saaren kiertoa ja sitten mahdollisuus soutuvene tai kajakkimelontaan. Aikamoinen show....


Seuravassa kuvia "souturetkeltä" - huomaa tungos...

Päivän viimeisenä kohteena oli saariryhmän toisella puolella oleva luola, joka löydettiin vuonna 1993. Koska kalliot ovat täällä kalkkikiveä, niin vesi ja CO2 ovat aikojen saatossa muodostaneet saarien sisään erilaisia luolia joissa oli stalagmiittiejä ja stalagniittejä .. siis tippukiviluola. Isoimmat pilarit olivat arvion mukaan noin kolmekymmentä metriä korkeat. Tämä luola oli ruuhkasta huolimatta todella hieno, varsinkin värivaloilla valaistuina.Lopuksi palattiin auringon laskiessa takaisin satamaan ja Hanoihin erittäin mielenkiintoista ajokulttuuria seuraten (liikennesääntöjä ei oikeastaan ole tai ainakaan niitä ei noudateta..).


 Vietnamin kuuden päivän matka on nyt takana, ja suosituksena voisin sanoa että kannattaa käydä Hanoin ulkopuolella. Itselläni ei ollut aikaa lähteä käymään keski tai etelä Vietnamissa, mutta pohjoisen kohteista erityisesti Tam Coc oli hieno - sanoisin että rauhallisuuden puolesta vielä parempi kuin Halong Bay. Vietnam on myös erittäin edullinen paikka - hotellista maksettiin noin 50€/yö ihan keskustassa ja kuudessa päivässä käytettiin rahaa vain kolme miljoonaa dongia eli 125€, vaikka ei niitä halvempia katuruokaloita ja Bia Hoi kaljapaikkoja (olut 0.2€) valittu. Päiväretkien hinnoissa on huomattavat vaihtelut - käytin Wati Travelsin palveluita. 

Vietnamista suuntaan takasin Thaimaahan Bangkokiin kahdeksi päiväksi. 1 kommentti:

  1. Rysähän tuo oli, mutta kyllä mekin silti siellä kävimme, samaisen päiväretken verran. Oli se kuitenkin mielestäni omin silmin nähtävä :-)

    VastaaPoista